Debat

16.03.22

Premium

Mediekritik: Når journalister er forelskede i sig selv

Morten Okkels: Journalisternes glæde ved journalister og folk, der ligner journalister, har aldrig været større end nu. Den eksisterer både åbenlyst og subtilt, lige fra Danmarks Radio til sexklubben.

“Den objektive journalistik findes ikke,” siger den unge journaliststuderende, typisk fra RUC. Pointen er formodentlig at understrege, at ingen kan skrive en artikel helt frigjort fra, hvem vedkommende er. Det er der selvfølgelig ingen, der seriøst har påstået, og derfor hører jeg noget andet i udsagnet. Jeg hører et brændende ønske om at lave journalistik, der tager udgangspunkt i journalisten selv eller i det mindste varetager de interesser, journalisten identificerer sig med. Et lidt for brændende ønske efter min smag. 

”Det er så vildt, at en krig i den skala skal starte i min levetid,” lyder det fra DR’s korrespondent i Ukraine, Mathilde Kimer. “Det er næsten ikke til at håndtere, når man selv er mor,” blev titlen på en anden artikel. Det er forståeligt, at Kimer bliver følelsesmæssigt påvirket i krigszonen og bliver personlig undervejs i sit arbejde, som jeg i øvrigt anerkender. Det er ikke mod hende, vi skal rette det hårde blik. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen