Debat

26.04.23

Premium

Tag så fløjlshandskerne af, borgerlige

Marianne Wagner: Hummelgaards parkeringssag viser et dybere problem med magten i Danmark. Det skal konservative og liberale vare sig for at nedspille i Den Blå Time.
Daværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og S-kolleger fremlægger politisk udspil under valgkampen 2022. (Anthon Unger/Ritzau Scanpix)
Daværende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og S-kolleger fremlægger politisk udspil under valgkampen 2022. (Anthon Unger/Ritzau Scanpix)

Politik tiltrækker mennesker, som aldrig har beskæftiget sig med andet, mennesker, der vejrer efter magten, enten for at gribe den eller drage personlig nytte af dem, der har den. Hvor sym- og empatiske tror man, den slags mennesker er? Hvad gør det ved ens moral og åndelige egenskaber at færdes i et sådant miljø?

Det er spørgsmål, man er nødt til at stille, for i disse år mærker vi, hvordan det er at blive regeret af typer, hvis moralske kompas er stort set ikkeeksisterende, og her kan man med rette hævde, at udskamning ville være på sin plads. Den finder bare ikke sted. 

Jeg undrer mig for eksempel dagligt over, hvorfor Mette Frederiksen ikke for længst er blevet frosset ud af alle. Hendes omgang med sandheden er løsagtig, hun tager dårlige, dårligt begrundede beslutninger, hun har en ubehagelig ledelsesstil, og hun omgiver sig med mennesker, der er ligesom hun selv. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab