Debat

31.08.22

Premium

Tørklædet er et problem, uanset om pigerne vælger det selv

Rasmus Ulstrup: Tørklædet skal forbydes i skolerne, fordi tørklædet er et provokerende og splittende element. Der er ingen grund til at pakke den pointe ind i højstemte fraser om frigørelse af muslimske piger. Forslaget er i høj grad på dagsordenen for danskernes skyld.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Det er så irriterende forudsigeligt, at fortalerne for et tørklædeforbud i folkeskolen pakker det ind i argumenter om, at de unge muslimske piger skal frigøres. Som om problemet med islamiske tørklæder i Danmark handler om, hvorvidt den enkelte pige har friheden til at gå klædt, som hun ønsker, eller ej. 

Selvom folk godt ved, at problemet er et andet, så bliver det alligevel pakket ind i frigørelsessprog. Derved ender det med den uendelige diskussion om, hvorvidt tørklædet bliver anvendt, fordi pigerne selv vil, eller fordi de bliver tvunget. Måske fordi vores argumentatoriske apparat ikke rækker længere end til dikotomien mellem frihed og tvang. Men tørklædet er et problem, uanset om pigen vælger det selv, eller forældrene dikterer det.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen