Debat

02.07.24

Premium

Vi er vidne til et demokratisk værdiskred

Det er i tvivlens evne til at fostre spørgsmål, at demokratiet lever, skriver Kontrasts nye Modløber, som interesserer sig for det menneskesyn, der udstikker retningen for vores samfund. Han afviser, at vores fremtid kan konstrueres frit. I stedet må vi bygge videre på vores erfaringer. Tag godt imod Ulrik Søberg!

Jeg har fået den ære og glæde at bidrage til Kontrast som skribent for Modløberne. Efter at have bevidnet et demokratisk værdiskred, der begyndte 11. marts 2020, er det med disse to ord jeg kan beskrive, hvorfor jeg meldte mig under fanerne. Demokratisk værdiskred.

Det er af afgørende nødvendighed, at den demokratiske samtale ikke forsvinder. Der er mere end nogensinde behov for at debattere demokratiet og måden, hvorpå demokratiet kan leve og vigtigst: Hvilke værdier det skal indrettes efter. Mere end nogensinde skal demokratiet styrkes, uden at der forfaldes til simpel gruppedynamik, hvor de der råber højest eller fylder mest i informationsstrømmen, vinder retten til at definere sandheden.

Vedtagne narrativer
I et landskab af overvejende enige interessenter manifesteret af venstreorienterede medier, politikere og meningsdannere formes det følelsesbetonede og holdningsprægede nemlig alt for ofte, for nemt og for hurtigt til konkret konsensus, hvor alle skal mene nogenlunde det samme. Ellers er de afvigende eller amoralske i en eller anden henseende. Ve den, der stiller sig kritisk an overfor de vedtagne narrativer!

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab