Debat

08.04.22

Premium

Vi har brug for mere saglighed i borgerlig klimadebat

Christoffer Bugge Harder: De borgerlige stemmer, som ikke forholder sig til klimaproblemets realiteter, minder om venstre sides historiske modvilje til at acceptere problemer med indvandring. Anerkend virkeligheden, og meld ind med konkrete løsninger, lyder opfordringen.
Project Trumpmore var et finsk klimaaktivistisk forsøg på at skabe et monument over Donald Trump som en kritik af hans klimapolitik. Billede fra Project Trumpmore på Facebook.
Project Trumpmore var et finsk klimaaktivistisk forsøg på at skabe et monument over Donald Trump som en kritik af hans klimapolitik. Billede fra Project Trumpmore på Facebook.

CEPOS-direktør Martin Ågerup skrev for nylig en kronik motiveret af dommedagsfilmen Don’t Look Up, der i mange detaljer redegjorde for, hvorfor filmen ikke var retvisende som metafor for håndteringen af klimakrisen.

Det er sjældent at læse en “anmeldelse”, der vier så meget tid til at gå så ivrigt i rette med en fiktionsfilm i genren ”sort satirisk komedie”s helt utilstrækkelige behandling af den aktuelle miljøøkonomiske debat om diskonterings- og tidspræferencerater. Ågerups kroniks konkrete opsummerende budskab var, at menneskeskabt global opvarmning nok var et problem, men at fremtiden derudover tegner lys og lykkelig, og at man skal lytte til mainstreamvidenskabens anbefalinger, som, hvad økonomerne angår, ideelt er en CO2-skat til at håndtere den globale, negative eksternalitet – og så ellers lade markedet råde. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab