Kommentar

11.06.24

Premium

Få slipper levende fra mødet med Danmarks Pædagogiske Universitet

Kritikken af den teknokratiske læringspædagogik ender med at blive opslugt af det, den oprindelig var kritisk overfor. Thomas Aastrup Rømer giver os en førstehåndsberetning fra hvalens bug på Danmarks Pædagogiske Universitet i København, hvor alle tænker og lyder som et ekko af skolereformen anno 2013. Det er ikke et universitet værdigt.
Få slipper levende fra mødet med Danmarks Pædagogiske Universitet
Få slipper levende fra mødet med Danmarks Pædagogiske Universitet

Man siger, at det er slut med ideologien bag skolereformen fra 2013. Men det er ingenlunde tilfældet. Skolereformens ideologi lever tværtimod i bedste velgående. Her er to helt aktuelle eksempler:

For det første har Danmarks Lærerforening netop samlet og nedsat et såkaldt ”skoleøkonomisk forum”, som udelukkende består af personer og organisationer, som var med til at fremme skolereformens ideologi.

I det nye forum sidder bl.a. Nina Smith, der sad i 00’ernes ”Rådet for Evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen”, hvis centrale funktion var at omdanne pædagogik til evaluering og læring i Pisa-listens tjeneste. Man kan også finde Per B. Christensen, som i Næstved kommune fremførte læringsmålstyringen med fuld kraft. Senere kom han med i AP Møllers vurderingsudvalg for den såkaldte folkeskolemilliard. Denne pulje var kraftigt præget af læringsmålstyringen. Endelig er der en række organisationer som f.eks. Dansk Erhverv og KL, som også understøttede skolereformen med fuld kraft.

Der er ingen repræsentanter fra de kritiske traditioner. Simpelthen ingen. Det er alligevel utroligt. På den måde accepterer Danmarks Lærerforening endegyldigt sit nederlag til Antorini og Corydon. Dette nederlag startede faktisk under overenskomsterne i 2018, hvor man slog sig sammen med KL. Senere kom det såkaldte ”Sammen om skolen” i samme ånd. Og nu er den altså gal igen. Lærerforeningen har afsondret sig fra de mange intellektuelle og praktikere, der siden 2013 har kæmpet som pædagogikkens venner.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab