Kommentar

23.04.24

Premium

Gammel strid i Socialdemokratiet spidser til

De socialdemokratiske partisoldater lyder ofte som kloner af hinanden, men Socialdemokratiet er mere splittet end nogensinde, når det gælder køn og uddannelse. Thomas Aastrup Rømer sporer splittelsen 50 år tilbage og viser, hvordan den er kommet så vidt.

Er Socialdemokratiet et splittet parti? På en måde ikke. Partisoldaterne lyder nærmest som kloner af hinanden, og Mette Frederiksens styring af partiet lader til at være både hård og effektiv. Men så alligevel. For nylig så vi et eksempel på det modsatte.

Jeg tænker her på den ekspertgruppe, som den tidligere socialdemokratiske undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (PRT), nedsatte i juni 2022, hvis emne var kønspædagogik. Gruppen barslede med sin rapport d. 11. april i år.

Det iøjnefaldende er, at PRTs efterfølger, Mattias Tesfaye, hældte rapporten ned ad brættet i tre ret drastiske aktioner på Folkeskolen.dk, i Berlingske og i B.T., endda i den borgerlige podcast ”Borgerlig tabloid”.

Rosenkrantz-Theil er i dag socialminister, så Tesfayes aktion kunne opfattes som et direkte opgør både med parti og regering. Jeg har nu to spørgsmål: Det ene er: Hvorfor denne strid? – og det andet er: Hvor langt går den tilbage?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab