Kommentar

26.08.24

Premium

Højere straffe til seksualforbrydere – Ja tak, hvis de vel at mærke er skyldige

En retssag fra Færøerne kaster lys over den MeToo-feber, der har bredt sig til dansk politik og ført til samtykkeloven. Loven, der ikke har til formål at få flere skyldige dømt for voldtægt, men bare at få flere dømt for voldtægt, punktum.

For nogle dage siden var Liberal Alliances politiske ordfører Sólbjørg Jakobsen ude og kundgøre, at hun og hendes parti nu ville gå efter højere straffe til seksualforbrydere. Baggrunden var den verserende gruppevoldtægtssag fra Aarhus. Som illustration af problemet fortalte Sólbjørg Jakobsen i Berlingske om en personlig oplevelse, hun havde haft. 

Som 19-årig blev LA-ordføreren angiveligt udsat for seksuel krænkelse af en læge på Færøerne, da hun skulle have sat en spiral op efter en fødsel. Manden blev først dømt i byretten til halvandet års ubetinget fængsel for den og andre påståede krænkelser. Efter at have anket til landsretten, fik han i 2018 nedsat dommen til 12 måneder. Kort efter løsladelsen, mødte Sólbjørg Jakobsens veninde så manden i Fårups Sommerland, hvilket krænkede politikerens retsfølelse.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab