Kommentar

23.09.24

Premium

Islamisters værdisæt udelukker dialog og forståelse

Igennem årene har jeg haft en del diskussioner med islamister, skriver Karen West. Jeg kan sige med sikkerhed, at ingen af disse samtaler har været frugtbare, fordi vi taler ud fra to fuldstændig forskellige verdensbilleder, der aldrig nogensinde kan mødes.

Forleden havde debatredaktør på BT, Joachim B. Olsen, igen den tidligere imam, Mohammad Khani i podcasten “Borgerlig Tabloid”.

Igen blev “samtalen” eller snarere mangel på samme, udelukkende en afspejling af to forskellige slags verdenssyn og værdisæt.

Joachim B. Olsen forsøgte at udfordre Mohammed Khani med kritiske spørgsmål, men det nåede aldrig frem til en konstruktiv samtale eller debat.

Den mislykkede samtale får mig umiddelbart til at stille spørgsmålet, om det i det hele taget er muligt at diskutere med et menneske, hvis livssyn, verdenssyn og værdisæt er det stik modsatte af ens eget?

Kan vi have en meningsfuld dialog med islamister, når vi ikke kan etablere en fælles præmis et livssyn og et sæt af værdier, vi deler?

Podcasten på BT blev – igen – et flop, for “samtalen” blev ren markedsføring for Mohammad Khani.

Bundnaive danskere skal have klar besked
Når man inviterer islamister til debat, så må formålet være at vise alle de bundnaive danskere, hvad der står på spil for dem selv og ikke mindst for deres børn og børnebørn. Vi kan ikke debattere os frem til en fælles forståelse.

Mohammad Khani er fundamentalistisk muslim, en islamist, der gerne så et præstestyre som i Iran, hvor mennesker tvinges til at leve efter de religiøse love i Koranen.

Det er så grundlæggende i modsætning til alt, hvad vi her i Vesten mener i dag, at man ikke kan se en fælles bundplade at bygge op fra.

De borgerlige frihedsrettigheder, grundlovens beskyttelse af den personlige frihed over for staten, ytringsfriheden og alt det andet tankegods fra oplysningstiden, som vores samfunds fundamenter er bygget på, har ingen værdi for en fundamentalistisk muslim.

Igennem årene har jeg haft en del af disse diskussioner med islamister, altså med muslimer, der ønsker et samfund baseret på sharia. Muslimer, der sætter påbud fra deres gud højere end vores verdslige love.

Jeg har også selv haft Mohammad Khani med i en podcast om hans syn på ægteskab og kvindens rolle i islam.

Det kan man godt spørge ham om, og han svarer ganske frejdigt og ærligt, ligesom en hvilken som helst dansk mand ville have svaret for mere end 150 år siden.

De genfortæller Koranen
Alle svar, en islamist leverer, baseres på, hvad der står i Koranen.

Vi sætter pris på frisind og kønsligestillingen, hvor vi stræber efter ligeværd mellem kønnene, og hvor vi sætter hinanden fri og ligestiller hinanden økonomisk, juridisk, socialt og ikke mindst seksuelt.

Mohammad Khani vil sammen med alle de andre islamister det stik modsatte.

Jeg kan sige med sikkerhed, at ingen af disse samtaler eller diskussioner har været frugtbare, fordi vi taler ud fra to fuldstændig forskellige verdensbilleder.

Der er gået 20 år siden, jeg blev jeg aktiv i debatten om islam, den manglende og elendige integration, tvangsægteskaberne, æresbegreberne, kvindeundertrykkelsen, den negative sociale kontrol, islamismen og alt det, der koster det danske samfund milliarder og undergraver vores demokrati nede- og indefra.

Det danske samfund har fejlet
Derfor kan jeg med overbevisning påstå, at det danske samfund har fejlet.

I modsætning til for 20-30 år siden har vi i dag islamister ansat i offentlige institutioner, hvor de arbejder for at tilpasse samfundet til islamiske regler og love.

Og jævnligt hører vi på islamister, der bor her i landet, men vitterlig hader alt, hvad vi her i Vesten har kært.

Som tilhænger af det liberale demokrati føler jeg det som en pligt at kæmpe aktivt imod de nedbrydende kræfter, der vil undertrykke vores frihed.

Deres antidemokratiske tankegang skal udstilles. Så hvis Joachim B. Olsen igen vil invitere Mohammad Khani i “debat” skal der helt andre boller på suppen, så vi får afdækket, hvad det er for et samfund, disse islamister kæmper for.

Det er et diktatorisk religiøst styre, knægtelse af ytringsfriheden, fornægtelse af de elementære borgerlige frihedsrettigheder, undertrykkelse og tvang.

Det er det, der skal frem. Dialog og forståelse er hverken mulig eller ønskværdig.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab