Kommentar

15.04.24

Premium

Revolution i nedknappet skjorte og høje hæle

Engang foregik revolutioner med bomber og artilleri i gaderne – nu anvendes andre, mere snedige midler, skriver Marianne Stidsen, der undrer sig over, hvorfor almindelige mennesker med borgerligt temperament er så dårlige til at læse fjenden. Og til at konfrontere dens ledere fra en lille skare af performativitetsbevidste prinsesse-partisaner.

Den Russiske Revolution i 1917 kan man kalde den prototypiske moderne samfundsomstyrtning. Den revolution, der i dag foregår rundt om ørerne på os, er så snedigt lagt an, at selv mange borgerlige har svært ved få øje på den og gennemskue den.

Det handler ganske enkelt om én ting: Den benytter sig af løgnens og manipulationens og forførelsens strategi i uhørt grad. For eksempel ved at lade som om, den politiske midte og den almene konsensus befinder sig helt ude på den yderste venstrefløj. Som selv erklæret borgerlige partier konstant bluffes til at tro.

Senest da det efterhånden førende woke-parti Venstre støttede op om den norske, radikalsocialistiske sundhedsmodel – og ikke overraskende blev omfavnet af SF, Alternativet, Radikale Venstre og Enhedslisten. Eller da samme parti proklamerede, at ligestilling nu handlede om kvotefeminisme. Mere venstreorienteret kan det vel sådan set dårligt blive – jævnfør den klassiske sovjetrussiske plantænkning.

Det er den måde, den samfundsomvæltende revolution foregår på i dag. Og, ja, de borgerlige – der om nogen burde forsvare vores samfund og dets indbyggere mod demokratisk og civilisatorisk underminering – nøjes ikke med at stå og se stiltiende på. En god del af dem hepper endda højlydt på, at deres modstandere skal kvase den sidste rest af liv ud af dem. Det er de sørgelige realiteter i vores fordums så stolte vestlige samfund, herunder det danske.

Den smarteste venstrefløj nogensinde
Hovedårsagen til det er, efter min opfattelse, en manglende evne til at læse fjenden.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab