Podcast

07.05.25

Myten om det anti-nazistiske Danmark

Konsensus og skyklapper prægede Danmark under Besættelsen, også de historikere, der skulle fortælle de nye generationer om de fem forbandede år. Danskerne har siden 1864 levet på afstand af krig og elendighed. Der er tale om held parret med velstand, som har disponeret os for eftergivenhed og konsensus. I anledning af 80-årsdagen for befrielsen i 1945 handler Slyngelstuen om, hvordan vi kom til at leve i et evigt Korsbæk.

Slyngelstuen er tilbage, denne gang gælder det fejringen af Danmarks befrielse den 4. maj og Danmarks rolle under Anden Verdenskrig. Det sker i selskab med de to stamgæster historiker Bent Blüdnikow og journalist og murerarbejdsmand Jannich Kofoed.

Samtalen tager udgangspunkt i den folkekære tv-serie Matador og følger Danmark fra 1945 op gennem Den Kolde Krig til vor tids pludselige krav om oprustning af et forsvar. Krav, der kommer fra de samme politikere og partier, der har afrustet Danmark ned til sidste granat efter Sovjetunionens fald. Vi taler også om den nye besættelse af Danmark og resten af Europa - islamiseringen.

Slyngelstuens medvirkende er gengangere og skiftende gæster. Hvad der forener dem, er deres mod, ubestikkelighed og intelligens. Lyt med og mød en anden vinkel, end den du plejer at blive udsat for i konsensusmedierne.

Den bog af Machiavelli, som værten nævner, er anmeldt her.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter