Video

03.10.21

Premium

Berlingske-chef: Der mangler journalister med nationalkonservative og klassisk liberale perspektiver

Journaliststanden mangler mangfoldighed, mener både Journalistforbundets formand, Tine Johansen, og Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen. Men er hovedproblemet, at journalisterne kommer fra samme baggrund, eller at de overvejende stemmer til venstre?

Der har været klare udmeldinger fra Berlingske Medias chef, efter Kontrast for nylig kunne berette om en massiv venstreorienteret tendens hos de journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De tal peger i retning af en overordnet tendens, hvor branchen mangler journalister, “der er nationalkonservativt orienterede og moderne-individorienterede, det man vel kan kalde klassisk liberale”, mener Anders Krab-Johansen: 

“Når man ser på nogle af de store sager, der kommer op, eksempelvis barsel eller coronadækningen, som også var meget voldsom i over et år, sker der meget let det, at man i journalistkredse bliver enige om, hvad der er rigtigt og forkert, hvordan verden ser ud, og hvordan den bør se ud. Det tror jeg er rigtig, rigtig skidt. I forhold til barselsdebatten blev det ret hurtigt til, at det er godt med mere ligestilling. Men når man så ser meningsmålingerne, så var det omkring 75 procent imod, inklusive rigtig mange kvinder,” uddyber han. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen