Anmeldelse

14.10.24

Premium

Globale aktivisme gennem 30 år

DR's dokumentarserie "Velkommen til frontlinjen" om 30 års dansk krigsdeltagelse udenfor Danmark kommer i mål med meget, mener vor anmelder. Stærkt på nethinden står afgrunden mellem vores globale fantasier og krigenes hårde realiteter. Vi troede, vi kom med fred. I nogle tilfælde forlængede vi krigen og gjorde mere skade end gavn. Alligevel insisterede vi: Vores værdier er bedst, de må I da kunne forstå!

DR har begået en serie i seks afsnit om Danmarks krigsdeltagelse i nyere tid. Serien lægger en tidslinje fra involveringen i krigen i det tidligere Jugoslavien i de to første afsnit og til krigen mod terror i Afghanistan efter 11 september. Herefter følger Irak krigen og til sidst danske soldaters møde med krigen i Afghanistans farlige Helmandprovins. Den gennemgår dermed Danmarks engagement i udenlandske konflikter gennem de sidste 30 år.

Serien trækker på to vinkler: det menneskelige og nære perspektiv fra soldaterne og deres familier, altså det national perspektiv, og det større politiske, globale perspektiv.

Velkommen til fronten - og en meget stejl læringskurve
Vi begynder med en række konkrete hændelser, der fandt sted på Balkan i 1990'erne, samt med den tilgang, der drev danske soldaters tilstedeværelse i en krigszone.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab