Anmeldelse

11.09.24

Premium

Forlægger søges til Danmarks største digtertalent siden Yahya Hassan

Emil Salzer er det måske største digteriske naturtalent på dansk i de seneste 10 år, men er lige så overset af de etablerede anmeldere, medier og meningsdannere. Det råder Marianne Stidsen bod på i denne anmeldelse af hans tredje og nye digtsamling, "Sjælecancer", hvor hun samtidig efterlyser en god forlægger til at udgive hans næste.

Selvom jeg nu mest slår mine folder i forskellige debatfora – ikke mindst her på Kontrast – så har mit fag og levebrød gennem en menneskealder været litteraturforskningen. Som fastansat lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab og som medlem af Det Danske Akademi er det først og fremmest det, jeg har beskæftiget mig med, siden jeg sprang fra berideruddannelsen omkring 1980 og få år efter begyndte at læse Litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

Derfor er det så meget desto glædeligere at få lov at gense mit gamle fag via anmeldelsen af en ny digtsamling af en poet, som jeg ikke tøver med at kalde et af de største digtertalenter i Danmark, siden den desværre alt for tidligt afdøde Yahya Hassan udgav sin fænomenale digtsamling af samme navn i 2013.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab