For den historieinteresserede podcastlytter findes der både skrald og fantastiske udsendelser online, som blot venter på at blive nedhentet.
Giganter som Hardcore History, The Rest is History og Revolutions kender de fleste (og hvis ikke, er det bare at komme i gang).
Men, men hvis du virkelig ønsker at imponere dine omgivelser med fantastiske anekdoter om alt fra angelsakserne til lokal- til sproghistorie, samt fremstå som det belevne og dannede menneske, du fortjener at blive set som, så skal du også sørge for at høre nedenstående.
Mens mange borgerlige utvivlsomt tænker, at det eneste, man får på amerikanske eliteuniversiteter, er en usund kærlighed til Judith Butler og en forkrøblende studiegæld, så demonstrerer Timothy Snyder i en podcastet forelæsningsrække fra Yale, præcis hvad det er amerikanske forældre i bedste fald får for de hundredetusinder, de betaler til podernes uddannelse: Pædagogisk og letforståeligt historieformidling og analyse i verdensklasse og på et ekstremt højt niveau. Med afsæt i Ruslands overfald på Ukraine, redegør forfatteren til den episke Bloodlands for den ukrainske nations opståen (hint: der er rigelig koblinger til både Danmark og Skandinavien), forholdet til Rusland, nationalismebegrebet og imperiers opståen og meget, meget andet. Hør den for en forståelse af den aktuelle konflikt, og bliv hængende for venneimponerende anekdoter om navneligheden mellem den aktuelle ukrainske præsident og en dansk konge.
Selvom gymnasiets oldtidskundskab har formået at ødelægge glæden ved antikken hos talløse generationer, så er særlig Roms historie ikke alene en stor del af vores vestlige vuggegave men også uhyggeligt fascinerende og på mange måder genkendelig. Og så er kilderne simpelthen uhyggeligt gode i betragtning af, hvor lang tid, der er gået siden Pax Romana herskede i Vesteuropa. Mens vi desværre ikke aner, hvem der sloges ved det enorme slag i Illerup Ådal og om hvad, eller særlig meget om de utvivlsomt fantastiske dramaer om magt, forræderi, lidelse og sejr, som prægede Danmark før kristendommens indførelse, så ved vi nærmest, hvad Seneca den Yngre spiste til morgenmad i år 40.
Alt det har podcastenmandshæren Mike Duncan lavet den ekstremt gennemarbejdede og fornøjelige The History of Rome om, og den er et lytning værd, og hvis du vil have en dansk vinkel, så er et godt sted at starte historien om de - formodentlig - himmelandske Kimbrere, som formodentlig brugte årtier på at hærge rundt i Europa, inden de kom i karambolage med Rom og mødte deres banemand i form af den navnkundige Gaius Marius.