Video

14.04.21

Se interviewet om identitetspolitik med Eric Kaufmann

Tirsdagens interview med politolog, forfatter Eric Kaufmann er nu online og tilgængelig for Kontrasts medlemmer. Se hele interviewet her.

Eric Kaufmann er professor i statskundskab ved University of London og tilknyttet Center for the Study of Partisanship and Ideology. Ved Kontrasts medlemsarrangement tirsdag redegjorde han for, hvordan amerikanske og britiske universiteter over de seneste årtier er blevet stadig mere domineret af venstrefløjen, så der inden for felter som humaniora og statskundskab nu er mellem 7 og 14 gange flere venstre- end højreorienterede undervisere.

Ifølge Kaufmann har det voldsomme konsekvenser for såvel ytringsfrihed og forskning. I første del af vores video redegør Kaufmann for sin forskning. I det efterfølgende interview med Mikkel Andersson kommer han blandt andet ind på, hvorfor universiteterne er blevet så domineret af venstrefløjen. Og hvorfor noget tyder på, at den stærkt politiserende akademiske disciplin 'kritisk raceteori' efter alt at dømme ikke giver sorte studerende bedre selvtillid, men tværtimod det modsatte.

Samtalen mellem Eric Kaufmann og Mikkel Andersson foregik tirsdag 13. april.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter