Artikel

27.10.22

Premium

Vilde tal: Så mange ukrainske flygtninge er allerede i job

Ukrainere er langt bedre til at finde arbejde end syrere og andre store flygtningegrupper. Udlændingeminister og arbejdsmarkedsforsker hæfter sig ved mange kvinder i job.
Restauranter og hoteller beskæftiger over 1.200 af de ukrainere, der er kommet til Danmark i 2022. (Modelfoto: Adobe Stock).
Restauranter og hoteller beskæftiger over 1.200 af de ukrainere, der er kommet til Danmark i 2022. (Modelfoto: Adobe Stock).

Der er flere end 27.000 ukrainske flygtninge med ophold i Danmark efter den nye særlov om fordrevne ukrainere. De fleste er kvinder eller børn. Selvom de er flygtet fra krig ligesom syrerne, der kom i stort tal i 2010’erne, er mange af de nyankomne ukrainere allerede i beskæftigelse efter få måneder. 

Ud af de ukrainere, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, er over halvdelen i beskæftigelse. Nærmere bestemt lyder andelen på hele 52 %, viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ifølge styrelsen er det især i hotel- og restaurationsbranchen, rengøringsjobs, industri og i landbrug, at de finder beskæftigelse. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen