Artikel

27.10.22

Premium

Vilde tal: Så mange ukrainske flygtninge er allerede i job

Ukrainere er langt bedre til at finde arbejde end syrere og andre store flygtningegrupper. Udlændingeminister og arbejdsmarkedsforsker hæfter sig ved mange kvinder i job.
Restauranter og hoteller beskæftiger over 1.200 af de ukrainere, der er kommet til Danmark i 2022. (Modelfoto: Adobe Stock).
Restauranter og hoteller beskæftiger over 1.200 af de ukrainere, der er kommet til Danmark i 2022. (Modelfoto: Adobe Stock).

Der er flere end 27.000 ukrainske flygtninge med ophold i Danmark efter den nye særlov om fordrevne ukrainere. De fleste er kvinder eller børn. Selvom de er flygtet fra krig ligesom syrerne, der kom i stort tal i 2010’erne, er mange af de nyankomne ukrainere allerede i beskæftigelse efter få måneder. 

Ud af de ukrainere, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, er over halvdelen i beskæftigelse. Nærmere bestemt lyder andelen på hele 52 %, viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ifølge styrelsen er det især i hotel- og restaurationsbranchen, rengøringsjobs, industri og i landbrug, at de finder beskæftigelse. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab