Debat

07.04.22

Premium

De unge kan også være bange – så hvad er løsningen?

Tobias Petersen overvejer råd til de unge mennesker, der er ængstelige og deprimerede på grund af klimaet. De bør vende deres klimaangst til en ressource. Og måske kunne de endda lære lidt af Jordan Peterson, selv hvis de ikke er hans typiske fans.
(Foto: Adobe Stock, red.)
(Foto: Adobe Stock, red.)

At være menneske er at være spændt ud mellem to sandheder. På den ene side er alt uendelig ligegyldigt. Vi bebor en lille planet i et lille solsystem i en lille galakse i et endeløst univers. Hvad vi foretager os, har ingen betydning i den store ligning. Selv hvis vi sprængte Jorden i luften i morgen, ville det ikke blive registreret uden for vores planetære nærmiljø. På den anden side føles alt vigtigt. Vores familie, vores venner, vores planet, vores fremtid. Vi er udstyret med en bevidsthed, der gør os i stand til at forholde os til vores væren i verden, og det gør det umuligt for os at lade være.

Fordi det er sådan, kan jeg godt ræsonnere mig frem til, hvorfor så mange unge lider af klimaangst. Hvis ikke man vil gå til i nihilisme, må man tage virkeligheden alvorligt, og gør man det, er der god grund til at være bekymret for fremtiden. Der er bred enighed om, at klimaforandringer vil få voldsomme konsekvenser, som i større eller mindre grad vil kunne mærkes i hele verden. Spørgsmålet er ikke, om det vil ske. Spørgsmålet er, i hvor høj grad det kan forsinkes og afbødes.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab