Debat

15.02.24

Premium

Er det tyske demokrati i krise?

David Gress skriver om elitens angreb i Tyskland på oppositionspartiet AfD. Om et konstrueret referat fra et politisk møde, der bliver brugt i et forsøg på at udsondre partiet fra den demokratiske proces. David Gress ser tendenser i Tyskland om en overgang fra borgersamfund til diktatur.

Siden midten af januar har hundredtusinder demonstreret i mange tyske byer mod det eneste egentlige oppositionsparti, Alternative für Deutschland (AfD). Ved en af demonstrationerne i Aachen sås bannere, der opfordrede til at myrde AfD-vælgere.

Baggrunden for demonstrationerne er påstande om, at AfD er et højreekstremt og højrepopulistisk parti, som, hvis det fik magt, ville indføre diktatur og indlede massefordrivelser af indvandrere. Det er påstande, som ifølge målinger op mod halvdelen af den tyske befolkning tror på.

Hvorfor tog disse demonstrationer og hele den statssponsorerede kamp mod AfD så voldsom fart i januar 2024, hvor AfD dog har eksisteret siden 2013 og ikke i den tid har ændret sit program, som ikke indeholder noget som helst om massefordrivelser?

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab