Debat

25.03.24

Premium

Sådan afskaffede Socialdemokratiet sig selv

Socialdemokraternes adgang til magten er betinget af, at de efterligner Anders Fogh Rasmussen og omfavner konkurrencestaten. Med afsæt i en aktuel miniserie om Helle Thorning-Schmidt gennemgår Thomas Aastrup Rømer partiets forfaldshistorie.

På DR kan man for tiden se en miniserie om Helle Thorning-Schmidt. Den går lidt for meget op i Gucci-tasker osv., men der er en interessant pointe, som jeg vil notere via en lille om lidt. Det hele handler om, hvordan både socialdemokratiet og SF blev opslugt af konkurrencestatens ideologi.

Thorning stod på partiets såkaldte højrefløj. I de første år fra 2005 var især Henrik Sass-Larsen hendes væbner, men også Bjarne Corydon arbejdede sig efterhånden til indflydelse som ny stabschef for partiet. Både Sass-Larsen og Corydon deltager i tv-serien.

Da man sagde ”højrefløj” i slut-00’erne, tænkte man ikke på klassisk liberalisme eller konservatisme. Tværtimod tænkte man på Fogh Rasmussens globaliserede konkurrencestat. Samfundets liberale institutioner blev i disse år omdannet til ukendelighed.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab