Debat

07.10.24

Premium

Spis jeres havregrød og læs jeres lektier!

”Jeg drømmer om et frit Palæstina og en dekonstruktion af patriarkatet. Det er egentlig bare det.” De tidstypiske ord kommer fra Emil, 22 år og aktivist. Emil er sikkert udmærket begavet, men han er vokset op i et skole- og uddannelsessystem, hvor faglig viden, oplysning og dannelse er blevet nedprioriteret til fordel for ansvar for egen læring og projektpædagogik. Emils drømme falder tilbage på vores egen slaphed, mener Anne-Marie Vestergaard.

Uniavisen, Københavns Universitets officielle organ, bringer den 30. september et langt portrætinterview med den aktivistiske filosofistuderende Emil Jørgensen, 22 år gammel. Han er frontfigur i Studerende mod Besættelsen. Det ledsages af fotos af den følsomme, krølhårede, crossdressende unge mand fra Herning, der tidligere på året har prioriteret teltlejr, sultestrejke og lænkning til en virksomhed over studiet.

Det gælder det palæstinensiske folks sag, imod Israels militære fremfærd siden oktober sidste år, hvor han deltog i den første propalæstinensiske demonstration. Palæstinenserne er og har altid været ofre for den imperialistisk stormagt Israel, der ifølge ham begår folkemord.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab