Essay

27.10.24

Premium

De anonyme ideologier

Et udbrud som ”Hvad sagde jeg?” har sjældent triumf i stemmen, skriver Søren Gosvig Olesen i sit essay om de anonyme ideologier, som han beskrev i en bog for 27 år siden. Anledningen er et radioprogram på Radio4. "I første omgang kan man undre sig over, at en mand, der er ureflekteret og historieløs, får lov at være journalist. Men det er kun, hvis man ikke har forstået, at det at være ureflekteret og historieløs er blevet forudsætningen for at være journalist", skriver Gosvig.

For nogen tid siden kom jeg igen til at tænde for radioen, det må jeg indrømme. Det var igen Radio4, det må jeg også indrømme.

Programværten kaldte sig Moody. Det var han også, kunne jeg konstatere, for som lytter blev jeg løbende informeret om hans sindstilstand udsendelsen igennem.

Udsendelsen var ”Brændende broer” den 7. juli 2024 og var en hele time lang viet til et eneste ord. Et som nogle få synes, man godt må bruge stadigvæk, men som af mange andre opfattes som stødende. Værten omtalte det som N-ordet. Han brugte det nu selv i interviewet med en mand, som var af en generation, hvor det endnu er gængs.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab