Essay

21.08.24

Premium

Vestlige studerende kender ikke til vilddyret i mennesket

Der er intentionen til forskel mellem Israel og Hamas. Til trods for Israels svære situation insisterer landets ledelse på at opfordre uskyldige til at søge væk fra indsatsområderne. Derimod er Hamas' dyriske vildskab kommet til udtryk under dække af morgentågen. Naiviteten hos vestlige studerende skyldes, at de ikke kender til vilddyret i mennesket, men kun til den magtfri samtale. Den sidste findes end ikke i børnehaven.

Vestens demokratiske ånd lider af granatchok. Ikke alene må vi indse, at velstand ikke har formået at opløse de udemokratiske kræfter, vi har taget til os, men den har samtidig haft så stor indvirkning på dele af vores egen ungdom, at de til tider forfalder til sandhedsmonopol som om, vores demokratiske frihedsidealer stod op med solen.

Ved at reducerer de dybtgående årsager i Israel/Hamas konflikten, til en overfladisk Star Wars-fortælling, simplificerer de ikke alene det politiske felt, de trivialiserer reelt også de menneskelige lidelser på de forskellige sider af konflikten. Ethvert socialt medieopslag, som henviser til uskyldige på den ene side, uden de menneskelige omkostninger på den anden, har intet med humanisme at gøre, et element som oftest overses i den offentlige debat. Måske har vores egen sort/hvide fortælling om Anden Verdenskrig med tyskerne som skyldige og alle andre som uskyldige medvirket til, at vi ikke har lært vores yngre generation, om de komplekse sociale årsager i og bag enhver krig.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab