Kommentar

22.09.24

Premium

Selvblindhed er den værste form for blindhed

Man skulle jo næsten tro, vi som samfund alle burde udstyres med blindestok og blindehund, så meget tales der om blindhed. Og sjovt nok er det altid nogle andre, der er blinde, aldrig en selv. De andre er privilegieblinde, magtblinde osv. Men i realiteten er den eneste blindhed, vi kan gøre noget ved vores egen selvblindhed, skriver Marianne Stidsen

I øjeblikket punkes der løs på menige borgere, der følger med i samfundsdebatten og indimellem giver deres besyv med på en måde, der ved sin karskhed støder tidens mimoseagtige magthavere på manchetten.

Tag nu mastodonten DR, der i sidste måned valgte at lukke for endnu et kommentarspor på de sociale medier. Det kolliderede, forlød det, med mediets høje standarder.

Intet kunne være mere latterligt. Jeg har tværtimod ofte oplevet, at det er i kommentarsporene, man finder de i virkeligheden skarpeste bemærkninger. Det gælder i øvrigt også dette medies.

Og det gælder ikke mindst kommentarerne til mine egne artikler. Fx den Ian Ditlevsen skrev i sidste uge til mit indlæg om de demokratidræbende censurulve, som jeg – indrømmet – nok hader mere end noget andet i denne ellers rigeligt hadværdige tid. 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab