Essay
Freddy Hagen

12/5/24

Georg Brandes misbrugt af de progressiveGeorg Brandes' arv er af eftertiden blevet reduceret til et spørgsmål om nationalisme vs. udsyn, storhed, bekæmpelse af racisme og fordomme, skriver Freddy Hagen i sin artikelserie om skabelsen af det moderne Danmark. Dermed er det moderne gennembrud blevet forvrænget, således at det kan bruges mod de "nationalkonservative" i dag.
Essay
Freddy Hagen

24/4/24

Brandesianismen stjal det moderne gennembrud fra de nationaleHans Hertel, Ole Bornedal og andre Politiken-typer har tyvstjålet det moderne gennembrud fra de nationale og reduceret 1800-tallets industri, landbrug og den borgerlige færdighedskultur til idéforladt provinsialisme. Det er en historisk myte. Freddy Hagen tager livtag med brandesianismen i sin første artikel om skabelsen af det moderne Danmark.
Debat
Freddy Hagen

19/4/24

Børsen var ikke bare en skøn bygning, StøvringDuplik. Freddy Hagen svarer på Kasper Støvrings replik til kritikken af bogen "Det moderne er fortid", som fik en positiv anmeldelse her på Kontrast. Forvirret? Så læs videre. Vi tager debatten seriøst, også den om, hvad branden på Børsen egentlig betyder.
Kommentar
Freddy Hagen

16/4/24

Selvhad ødelægger os, men modernismen er bedre end sit rygteStøvring og Kluge springer over, hvor gærdet er lavest i deres nye bog om det moderne forfald, mener Freddy Hagen, der debuterer som modløber. Ironisk nok sidder mange borgerlige i kulturradikale møbler og læser bøger om det moderne forfald. Modernismen er mere kompliceret, end dens konservative kritikere hævder, fremfører Hagen, som dog længes efter kunst, der kan give åndelig og folkelig styrke.
Artikel
Freddy Hagen

07/9/23

Kultursammenstød 3: Da antiborgerligheden var væbnet med trykluftsborFreddy Hagen fortæller om dengang i 1984, hvor det gik helt galt i Ungdomshuset, og den ene oprørske gruppe for i flæsket på den anden oprørske gruppe.
Artikel
Freddy Hagen

29/8/23

Kultursammenstød 2: Da hadet til disco blussede opFreddy Hagen fortæller videre om historiske kultursammenstød i populærkultur. Her om dengang det kom på mode at foragte discomusik.
Debat
Freddy Hagen

22/8/23

Kultursammenstød 1: Da homomiljøet gik amok over CruisingFreddy Hagen fortæller om kampe i krydsfeltet mellem identitet og popkultur. I første del af tre handler det om en film fra 1980, der både fortæller om sin samtid og trækker tråde frem til nutidens politik.
Anmeldelse
Freddy Hagen

26/3/23

På planet Auschwitz er ondskaben aldrig banalHannah Arendts ‘Eichmann i Jerusalem – en rapport om ondskabens banalitet’ er både udråbt til klassiker og blevet skarpt kritiseret. Freddy Hagen har genlæst værket i den nye danske udgave.