Debat
Henrik Dahl

16/6/23

Nationens tilstand: Elitær regering går sin skæve gangHenrik Dahl om dansk politik lige nu: Hvordan SVM-regeringen med flere går fejl af væsentlige problemer i samfundet, især vedrørende uddannelse, indvandring og generel wokeness.
Debat
Henrik Dahl

05/2/23

Så ruller NGO-aktivismens årshjul igenHenrik Dahl: Den kommende Uge Sex er endnu en af de politiske højtider, hvor de venstreorienterede dagsordener får let spil i offentligheden.
Debat
Henrik Dahl

16/9/22

Uddrag fra Henrik Dahls nye bog ‘Ved voksenbordet’Henrik Dahls nye bog vil gøre op med en velfærdsideologi, der producerer ulighed og ufrihed under dække af det modsatte. ‘Ved voksenbordet’ udkommer 3. oktober på forlaget Grønningen 1, men allerede nu kan vi præsentere et uddrag af bogen som en forsmag til Kontrasts medlemmer.
Debat
Henrik Dahl

24/2/22

Putins imperiedrømme stopper først, når Vesten gør prisen for højHenrik Dahl: Putin kunne enten betale en enorm pris i blod og fattigdom for sin egen og andres befolkninger for at genoplive et afdødt imperium. Eller han kunne tilvælge fred og velstand mod at leve efter den traktat- og regelbundne orden. Han valgte det første.
Anmeldelse
Henrik Dahl

28/12/21

Henrik Dahl: ‘Veje til respekt’ får en betinget anbefalingHakan Kalkans beretninger om unge med indvandrerbaggrund i det nordvestlige København er en blandet fornøjelse. Bogen byder nemlig både på fremragende materiale og højst besynderlige konklusioner, vurderer MF og sociolog Henrik Dahl i sin anmeldelse.
Analyse
Henrik Dahl

14/3/21

Debatten om covid-19 viser, at vi lever i offerets tidsalderHvor besættelsestiden illustrerer heroismens socialpsykologi, så er covid-19 blevet en fortælling om offergørelsens socialpsykologi, hvor det accepteres, at selv ekstremt privilegerede mennesker først og fremmest er ofre.
Debat
Henrik Dahl

03/1/21

Blå blok skal droppe grøftegraveriet og tale til følelserneI mangel af evne til at appellere til følelserne er der for mange borgerlige, der bruger tiden på at grave grøfter for andre borgerlige. Der er nemlig mere tryghed i de borgerlige dyder, end der er i den røde forslugenhed og hæmningsløshed.