Anmeldelse

25.06.23

Premium

Et unuanceret og belærende forsvar for optimismen

Kristian Leth har ret i, at vi har meget at glæde os over. Men i begejstringen for velstand og globalisme overser hans nye bog bagsiden af medaljen i det moderne samfund, skriver Jonas M. Hoeck.
Udsnit fra forsiden af bogen, som er udkommet på forlaget Grønningen 1.
Udsnit fra forsiden af bogen, som er udkommet på forlaget Grønningen 1.

De to tårnes fald i 2001, Muhammedkrisen i 2005, finanskrisen i 2008, flygtningekrisen i 2015, coronaepidemien i 2019, den nuværende ukrainekrig, den voldsomme inflation, og den altid og allestedsnærværende klimakrise. Siden årtusindeskiftet har der været rigeligt at være bange for og nedtrykt over.

Men det behøver man ifølge forfatteren Kristian Leth slet ikke at være.

For ifølge ham går det bedre end nogensinde før, og vi lever på ingen måde i en nedgangstid, men midt i en opgangstid, der snart vil forandre verden til det mest fantastiske sted. Det ville de fleste også forstå, hvis de havde nok information og forstand på historien og verdenssituationen.

Derfor har han skrevet en debatbog til tidens urolige ungdom, Fremtiden er der også i morgen, hvor han med beskrivelser af videnskabelige fremskridt, beviser for, hvor langt vi som menneskehed er nået, og beskrivelser af alt det, som den nyeste teknologi snart vil gøre muligt, forsøger at give de såkaldte doomers håbet og fremskridtstroen tilbage.

Som han skriver et sted: ”Jeg håber med denne bog at kunne få dig til at glæde dig over, hvor fantastisk et sted verden er. Hvor vilde vi mennesker er til at løse problemer og ændre verden.”

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab