Artikel

12.05.22

Premium

Hvordan ville du danse EU’s fremtid?

I Europa-Parlamentet gav en fortolkende dansetrup mandag sit bud på, hvordan man danser EU’s fremtid. Det skete foran en lang række politiske ledere og parlamentarikere, der som led i performancen blev opfordret til at forestille sig deres hænder forvandlet til fisk.
Screenshot, video fra Europa-Parlamentet via YouTube
Screenshot, video fra Europa-Parlamentet via YouTube

EU’s fremtid diskuteres ikke kun intenst i Danmark op til den kommende afstemning. Europa-Parlamentet har over det forgangne år afholdt en lang række debatter og workshops i de enkelte medlemslande under titlen “Conference on the Future of Europe”, hvor borgerne skulle give deres bud på Europas fremtid. Hele projektet blev mandag afsluttet med en konference i Europa-Parlamentet, hvor blandt andre den franske præsident Emmanuel Macron deltog. 

Men hvor eksempelvis Guy Verhofstadt og kommisionsformand Ursula von der Leyen brugte deres tid i Parlamentet på at tale for afskaffelse af vetoret, en ny EU-traktat, mere forsvarssamarbejde samt andre aktuelle emner, valgte en række inviterede dansere en mindre traditionel tilgang til det parlamentariske arbejde. Her kan du se hele den kunstneriske performance.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

99

Afmeld når som helst

Årlig betaling

948

Spar 240 kr. med årsabonnement

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Oplæste artikler: Få alt indhold læst op af redaktionen, så du kan høre det hele på vejen