Debat

29.04.24

Premium

Jakob Engel-Schmidt lærer os at lyve om virkeligheden

Aktivister forsøger med den nye ophavsretslov at skabe en ny virkelighed, hvor mænd og kvinder slet ikke findes længere, skriver Marianne Stidsen, som mener, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt medvirker til aktivismen. I denne artikel gennemgår hun aktivismens tre faser og viser, hvordan den lærer os at lyve.
sproget fjerner sig fra sandheden og gør løgnen til et overordnet diktat, som borgerne, kvinder som mænd, kan blive straffet hårdt for ikke at bekræfte og støtte op om
sproget fjerner sig fra sandheden og gør løgnen til et overordnet diktat, som borgerne, kvinder som mænd, kan blive straffet hårdt for ikke at bekræfte og støtte op om

Mange forestiller sig naivt, at når kulturministeren Jakob Engel Schmidt (M) ønsker at ændre i de sproglige betegnelser i ophavsretsloven, så handler det om, at vi endelig bevæger os mod en større grad af ligestilling mellem kønnene, også i sproget. Derfor ser man heller ikke nogen større fare i det, for herregud, har vi ikke vigtigere ting at beskæftige os med?

Dette er skrupforkert. Når kulturministeren får den idé at ville ændre de sproglige betegnelser, nu man alligevel er inde og pille i loven om ophavsret, er der aldeles ikke tale om en lille uskyldig justering, der får lovsproget på omdrejningshøjde med den nutidige kønsligestillede virkelighed. Der er tværtimod tale om et forsøg på at skabe et sprog, hvor kønnet slet og ret er afskaffet.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab