Kommentar

02.10.24

Premium

Generationsmisundelse burde gå den anden vej

I stedet for at se på de unge som dem, der har alt at vinde, bør vi erkende, at de også har alt at miste, skriver Mike Bruun-Lander. Den frihed, de får, er ofte en byrde, der gør det svært at finde ro, retning og identitet. Friheden er først sjov, når du begiver dig ud i den med et kompas.

I en kommentar i Berlingske argumenterer Isabella Arendt for, at begrebet generationsmisundelse er misforstået og måske slet ikke eksisterer i den form, det bliver præsenteret. Hun modsiger idéen om, at ældre generationer, især kvinder, skulle være misundelige på de unges muligheder. Arendt mener, at mødre generelt ønsker, at deres døtre skal have bedre forhold, end de selv havde; altså er der tale om en positiv udvikling.

Jeg skal ikke kunne sige, om nogle kvinder er misundelige, men min opfattelse er ligesom Arendt, at de fleste forældre er så sunde, at de naturligvis ønsker deres børn det bedste.

Dette er en værdifuld pointe, men i stedet for blot at afvise begrebet, vil jeg argumentere for, at generationsmisundelse er forkert forstået i sin essens: Den burde faktisk handle om, at de unge i dag burde være misundelige på os ældre generationer. Ikke på grund af vores begrænsede muligheder da vi var unge, men fordi vi voksede op med faste holdepunkter, der hjalp os med at navigere i tilværelsen.

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

55

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab