Artikel

06.05.22

Premium

Borgerlige partier inden 1. juni: Trygge ved mere EU-samarbejde

De EU-positive borgerlige partier er ikke bekymrede over udmeldinger fra de supereuropæiske føderalister som Guy Verhofstadt forud for den danske EU-afstemning. Både V, K og LA er klar til noget mere EU, siger partierne til Kontrast.
Foto fra Europa-Parlamentet / Creative Commons
Foto fra Europa-Parlamentet / Creative Commons

Mens danskerne er på vej til stemmeboksen for at stemme om, hvorvidt det danske forsvarsforbehold skal beholdes eller opgives, ønsker kræfter i EU at føre samarbejdet videre mod Europas Forenede Stater. På en netop afholdt konference i Bruxelles kalder den magtfulde belgiske parlamentariker Guy Verhofstadt, medlem af den liberale gruppe ALDE (Alliance of Liberals and Democrats in Europe), til mere føderalisme.

Han skriver i et tweet, at EU skal fornys radikalt: Væk med den nationale vetoret, slut med kravet om enstemmighed, oprettelse af en fælles forsvarskommando og andre nye tiltag: 

Hvilken betydning har denne konferences konklusion for udviklingen af EU? Er der grund til borgerlig bekymring? Kontrast har spurgt en række borgerlige politikere, der er fælles om at anbefale vælgerne et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet 1. juni.

V: Pas på med sammenblanding
Linea Søgaard-Lidell sidder i Europa-Parlamentet for Venstre og er dermed i politisk alliance med Guy Verhofstadt i ALDE. Men hun er ikke bekymret over udmeldingerne fra sin parlamentariske kollega: 

Premium

Dette indhold kan kun ses af medlemmer.

Månedlig betaling

48

Årlig betaling

550

Hvorfor blive medlem og betale? Fordi det er medlemmerne, der betaler for indholdet.
Vi har gjort det så billigt, at alle kan være med.

Kontrast stræber efter at blive:

Dit borgerlige anker i en woke tid

En autentisk borgerlig stemme

En borgerlige modvægt

Debat med bid, vid og humor

Dit borgerlige fællesskab