KORT NYT

Kontrast udvælger døgnets vigtigste nyheder, så du altid er opdateret og klar til dagens samtaler - kort og blåt.

50 vigtigste nyheder

26/9/23
Biden slutter sig til strejkende amerikanske bilarbejdereJoe Biden har vist sin støtte til de amerikanske bilarbejdere ved at troppe op i Michigan, hvor de strejker.
26/9/23
Medier: Mistænkt yacht besøgte Bornholm før Nord Stream-sprængningSpor fra betalinger og telefonnumre tyder ifølge tyske medier på, at ukrainere var om bord på mistænkt yacht.
26/9/23
Spilbranchens skuespillere kan stå for Hollywoods næste strejkeSkuespillere, der lægger stemmer og bevægelser til computer- og konsolspil, melder sig klar til at strejke.
26/9/23
Etisk Råd anbefaler at hæve abortgrænsen til 18. ugeEt flertal i Etisk Råd anbefaler, at abortgrænsen hæves fra 12. til 18. uge.Det oplyser rådet i en udtalelse.
26/9/23
Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperaturNu afblæses den maksimale temperatur visse steder i det offentlige. Borgere opfordres til at huske sparevaner.
26/9/23
Antarktis' ishav sætter bundrekord for vinterisdækkeDet antarktiske ishav har aldrig før været mindre dækket af is på en vinter end i vinterhalvåret i 2023.
25/9/23
Den bortløbne abe fra Odsherred Rescue Zoo er blevet fangetKapucineraben Milan, der har været på fri fod siden juni, er nu tilbage i trygge rammer, skriver TV2 ØST.
25/9/23
Æg og kød fra stalddøre skal kontrolleresFødevarestyrelsen besøger 200 stalddørssælgere og kontrollerer hygiejne, sporbarhed og korrekt registrering.
25/9/23
Kosovo beder Serbien udlevere seks mænd efter angrebSeks personer, der menes at have deltaget i et angreb og drab på politimand, skal udleveres, kræver Kosovo.
25/9/23
Hver 10. folkeskoleelev bestod ikke dansk og matematikTo elever i hver folkeskoleklasse bestod ikke dansk og matematik. Det kan udfordre unge ifølge forskningschef.
25/9/23
Lego møder modstand i forsøget på at udskifte klods-plastikEt materiale, som kunne have erstattet oliebaseret plastik, viser sig at udlede mere CO2, siger Lego-direktør.
25/9/23
DMI: September bringer sensommervejr og usædvanlige temperaturerNormalt sluttes september af med op mod 14-16 graders varme, men i denne uge bliver det op mod 24, siger DMI.
24/9/23
14 dræbt og 60 bortført ved angreb i NigeriaNy massebortførelse har ramt Zamfara, som er en af de delstater i Nigeria, der er værst plaget af fænomenet.
24/9/23
R&B-sangeren Usher skal optræde ved Super BowlUsher indtager scenen i pauseshowet ved den kommende Super Bowl, der vil finde sted 11. februar i Las Vegas.
24/9/23
Italiens Meloni er skuffet over indsats mod migrantstrømEn ordstrid mellem Italien og Tyskland om indvandringspolitik i EU er blevet skærpet.
24/9/23
Flygtet Wagner-fører anholdt for at forsøge at rejse hjemAndrej Medvedev flygtede fra Rusland til Norge i januar. Han er anholdt for at forsøge at rejse tilbage.
24/9/23
Menneskekrop er fundet i munden på fire meter lang alligatorEn alligator i USA er blevet slået ihjel, efter det viste sig, at dens gab gemte på resterne af et menneske.
24/9/23
Biden: Ekstreme republikanere truer med regeringsnedlukningFormår Kongressen ikke at lande et nyt budget, står USA over for fjerde regeringsnedlukning på et årti.
23/9/23
Titusinder gik på gaden mod politivold i FrankrigHætteklædte demonstranter kastede med sten og angreb en politibil i Paris under protest mod politivold.
23/9/23
Kun få russiske militærnægtere får asyl i TysklandKun 90 af de cirka 3500 russiske mænd, der vil undgå militærtjeneste og søger asyl i Tyskland, har fået asyl.
23/9/23
Nedstemt Weiss kritiserer afstemning: Vi leger demokratiPå landsråd lørdag står det klart, at Pernille Weiss ikke kommer på den konservative liste til EU-valget.
23/9/23
Ukraine: Russiske officerer blev dræbt ved Krim-angrebUkraine vil offentliggøre detaljer om angrebet hurtigt. Blandt de dræbte og sårede er officerer, oplyses det.
23/9/23
USA: Mange regeringer vil sende styrke til HaitiHaitis premierminister, Ariel Henry, har i næsten et år appelleret til det internationale samfund om at gribe ind i hans land.
23/9/23
Græsk premierminister: Klimaforandringer er godt for turismenStigende temperaturer fører gode muligheder med sig ifølge den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis.
22/9/23
Medie: USA vil give Ukraine langtrækkende missilerIfølge flere kilder har Biden lovet Zelenskyj, at han får missiler, der kan ramme bag russernes frontlinjer.
22/9/23
Anklagere i USA sigter fremtrædende senator for korruptionFormand for Senatets udenrigsudvalg sigtes for at have fået penge, guld og bil til gengæld for indflydelse.
22/9/23
Ostedip solgt i hele landet tilbagekaldes efter fund af bakterierSanta Maria Dip Nacho Cheese Style tilbagekaldes efter fund af Bacillus cereus-bakterier, oplyser styrelse.
22/9/23
Danske virksomheder ser stadig mindre lyst på fremtidenØkonom regner med en "afmatning af dansk økonomi", men ikke en krise. Især industrien er præget af sortsyn.
22/9/23
Danske virksomheder ser stadig mindre lyst på fremtidenØkonom regner med en "afmatning af dansk økonomi", men ikke en krise. Især industrien er præget af sortsyn.
22/9/23
Meteorologens råd til weekenden: Søndag er bedst til udelivSol, hagl, regn og blæst. Weekendens vejr byder på lidt af det hele og op til 19 graders varme, oplyser DMI.
21/9/23
Zelenskyj besøger splittet kongres i USA i håb om mere støtteDen ukrainske præsident besøgte torsdag USA's kongres, som er splittet over USA's støtte til Ukraine.
21/9/23
Justitsminister vil ikke straffe bifald af koranafbrændingerStærkt omdiskuteret del af det kommende forbud mod eksempelvis koranafbrændinger kan ryge ud, siger minister.
21/9/23
Theresa Scavenius melder sig helt ud af AlternativetTheresa Scavenius er helt færdig i Alternativet, men fortsætter som løsgænger i Folketinget.
21/9/23
Nordatlantiske politikere skal selv oversætte deres taler i FolketingetGrønlandske og færøske folketingspolitikere får ekstra tid til at oversætte deres egne taler og udsagn.
21/9/23
Polen stopper med at sende våben til Ukraine efter kornstridEn kornstrid har udfordret forholdet mellem Polen og Ukraine. Polen-kender kalder det en storm i et glas vand.
21/9/23
Medie: Stridende parter i Hollywood kan være tæt på aftaleIfølge kilder med kendskab til forhandlinger kan manuskriptforfattere og producenter være på vej mod enighed.
20/9/23
Saudi-Arabiens kronpris: Vi bevæger os mod normalisering med IsraelSaudi-Arabiens kronprins siger, at forhandlinger "hver dag" fører tættere mod en normalisering af Israel.
20/9/23
Storbritannien udskyder forbud mod salg af nye benzin- og dieselbilerDen britiske premierminister trækker en del af sin politik, der vil gøre landet klimaneutralt i 2050, tilbage.
20/9/23
Venstre-parlamentarikere kalder CO2-afgift for tudetossetDansk CO2-afgift på landbruget er tudehamrende tosset, siger to af Venstres EU-parlamentarikere.
20/9/23
Danmarks største udleder er begejstret for ny aftale om CO2-fangstAalborg Portland klar til at søge statens nye udbud til CO2-fangst, efter at Folketinget har indgået aftale.
20/9/23
Scavenius erkender store samarbejdsproblemer i AlternativetTheresa Scavenius er fortid i Alternativets folketingsgruppe, men hun vil fortsætte sit arbejde i Folketinget.
20/9/23
Scavenius erkender at hun er svær at arbejde sammen medTheresa Scavenius er fortid i Alternativets folketingsgruppe, men hun vil fortsætte sit arbejde i Folketinget.
19/9/23
Vindfølsomme køretøjer igen tilladt over Storebælt efter uvejrForhøjet vandstand oversvømmer biler i Esbjerg, mens blæst påvirkede trafikken på Storebælt tirsdag aften.
19/9/23
Ni er blevet smittet med TBE-virus af flåter i Danmark i 2023To tilfælde af TBE-virus kommer fra flåter på Bornholm, mens nye risikoområder kan være opstået ifølge SSI.
19/9/23
Sverige vil etablere returcentre til asylansøgereRegeringen har indgået en aftale med Sverigedemokraterne og afsætter 300 millioner svenske kroner til de nye centre.
19/9/23
Rusland bekræfter møde mellem Putin og Xi i Kina i oktoberVladimir Putin og Xi Jinping mødes til oktober. Putin skal deltage i konference om "den nye silkevej".
19/9/23
Elon Musk påtænker at indføre betaling for alle på XDen eneste måde man kan løse problemet med robotter på X, er ved at indføre betaling for alle, siger Musk.
19/9/23
Canada: Indien kan have forbindelse til drab på canadisk borgerCanada undersøger indisk forbindelse til drab. Indien kalder sammenkoblingen for absurd og motiveret.
18/9/23
Medie: 50 lokale i De Konservative tvivler på Pape som formand143 byrådsmedlemmer og vælgerforeningsformænd i De Konservative har besvaret en rundspørge fra Politiken.
18/9/23
Medie: Vurderinger rammer skævt på hver tredje ud af 82.603 ejendomme35 procent af 82.603 ejendomme blev for nylig solgt for væsentligt mere eller mindre, end de er vurderet til.