KommentarPremiumBlødhedsmagten er over os

af Marianne Stidsen

Landets kommunalpolitikere føler sig chikaneret af borgerne. Politikernes oplevelser går fra ”skræmmende” til ”meget skræmmende”, skriver Marianne Stidsen. Grænsen mellem klokkeklar kriminalitet og latterlige bagateller udvandes på alle områder. For eksempel når ”seksuel chikane” nu kan betyde et tilfældigt blik eller en sød kommentar i supermarkedet. Eller når voldtægt både kan betyde overfald af en sagesløs fremmed kvinde i en mørk kælder og helt almindelig sex mellem to mennesker, der har lagt sig frivilligt i ske sammen.
Essay

26.07.24

Premium
Demokrati, Dannelse og Borgelige Dyder – del 2

af Ulrik Søberg

Socialismens halve historieforståelse ses ved hærværk på historiske steder og kunstværker, samt den måde kroppen bruges som gine til at drapere sig med diverse ydre symboler for indre eksistentielle trends. Et oplevelsesøkonomisk forbrug af selvet præger den moderne socialismes diverse ideologiske forgreninger og halverer til en ekstrem individualisme og gruppeidentitet.
Artikel

26.07.24

Sådan har Mastercard og Bilderberg Group saboteret Bitcoin (BTC)

af Steffen Sølling

I dag er Bitcoin (BTC) primært kendt for at være et spekulativt aktiv. Det er nemlig dyrt at bruge som betalingsmiddel, og BTC mangler evnen til at skalere til omfattende brug og blive et normalt betalingsmiddel. Hvorfor det er gået sådan, forklarer Steffen Sølling i denne artikel, der peger på Mastercard og Bilderberggruppen som dem, der har saboteret BTC.
Debat

26.07.24

Nationalisme er ikke fjendtlighed over for andre nationer

af Nikita Nielsen

Nikita Nielsen, som er medlem af Dansk Folkepartis Ungdom oplever, at mange opfatter nationalisme som negativt. Især i forbindelse med EU-valget blev nationalister sat i et dårligt lys og udelukket fra 'det gode selskab'. Nikita forklarer, at for hende er nationalisme tværtimod forbundet til noget positivt og til kærlighed til fædrelandet.
ArtikelPremiumEU bureaukrati for milliarder - Ingen ved hvor meget, vi betaler

af Lars Kaaber

De seneste fem år har Folketinget implementeret EU-direktiver med varige omkostninger for dansk erhvervsliv for mindst 12 milliarder kroner om året, viser ny analyse fra CEPOS. Beløbet kan være meget højere. Analysen dækker nemlig kun en brøkdel af EU-lovgivningen. Ingen ved reelt, hvor meget vi betaler for det bureaukrati, som virksomhederne skal døje med.
Kommentar

24.07.24

Nej. Joe Biden har ikke været en stor præsident

af Morten Uhrskov

Jeg føler mig ikke helt på højde med tidsånden, skriver Morten Uhrskov: Jeg kan konstatere, at Joe Biden bliver kaldt stor her og der og allevegne, når sandheden er, at han har forrådt USA gennem sin uhyggelige grænsepolitik, og i kraft af sin voldsomme racisme vendt imod hvide amerikanere har medvirket til at fjerne fundamentet for retsstaten.
Debat

24.07.24

Lader du dine børn bade i lort?

af Knud Jeppesen

Badevandet glinser af lort, mens landbruget får al skyld for al forurening af fjorde, bugte og havet omkring Danmark. Det falder landmand Knud Jeppesen for brystet. Han fremhæver blandt andet, at landets rigeste kommune, Gentofte, er en af de store syndere, hvor urenset spildevand permanent flyder ud i Øresund.
ArtikelPremiumØkonomisk ufrihed dræber mænd

af Christian Bjørnskov

Morddiskrimination. I Schweiz begås der få mord, men til gengæld flere mord på kvinder end på mænd. I Venezuela begås der mange mord, og det er mændene, der slås ihjel. Professor Christian Bjørnskov har en tese om, at større økonomisk frihed giver mindre diskrimination i mord. Det vil han og hans forskerkollega nu undersøge.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter
KommentarPremiumPanizza og Redeker - forfulgte af kleresiet

af Søren Gosvig Olesen

Robert Redeker bor på 18. år i sin kælder. Han kan kun gå ud med politiledsagelse. Han skrev i 2006 et essay med kritik af Islam. Det betaler han stadigvæk en høj pris for. Truet på livet af islams præsteskab. Søren Gosvig har kendt ham siden skoletiden.
Debat

24.07.24

Ny bog: Introduktion til trans-ideologi for 4årige

af Louie Skougaard

Landets børnehaver og børnebiblioteker får nu litterær hjælp til at introducere det woke kønsidentitets-univers for de små poder. Det er kønsidentitet og LGBTQ+ formidlet i børnehøjde, som forlaget skriver i omtalen. En glædelig begivenhed? Not so much, mener vores unge debattør fra Konservativ Ungdom, Louie Skovgaard.
Kommentar

23.07.24

Formynderstatens øl, fisse og hornmusik

af Marianne Stidsen

Tvangsfodringens psykologi. Marianne Stidsen skriver, at mennesker bare helst vil have den bedste kvalitet. Og friheden til selv at vælge. Om det er musik, fodbold eller andet, er hovedparten ret rystende ligeglade med køn, hudfarve, seksualitet, handicap – og hvilke parametre man nu ellers har fundet på at stille op i den hellige ualmindelige diversitets navn.
Kommentar

23.07.24

Premium
Mon Biden selv er klar over, at han har trukket sig?

af Viviane Ellasofie Karlsen

Viviane Ellasofie Karlsen funderer i ugens hverdagsbobler over den amerikanske præsident og hans sorte, kvindelige substituts fortrin. Hun kommer også omkring Brostrøms vimseri i Alpelandet, champagnesprøjt i Skagen, og så vover hun at have sin egen mening om den krig, man kun kan mene én ting om. Nyd et veloplagt potpourri over den våde sommer.
EssayPremiumHvad er I bange for? Svar til Isam B.

af Søren Gosvig Olesen

Isam B. har slået til lyd for, at islam skal fylde mere i det offentlige rum i Danmark. Søren Gosvig Olesen og Isam B. undrer sig over det modsatte af hinanden – og forstår åbenbart ikke hinandens undren. Det undrer Isam B., at nogen er bange for mere islam i Danmark eller Europa. Det undrer Søren Gosvig, at nogen kan synes, at islam fylder for lidt og ser flere gode grunde til at frygte islam.
Kommentar

22.07.24

Premium
Excentriker eller visionær - Kulturarv i England

af Anne-Marie Vestergaard

England har noget med traditioner og historiebevidsthed, og det er dybt fascinerende for en dansker som mig der er flasket op med modernistisk velfærdskunst og venstreorienteret pædagogik, skriver Anne-Marie Vestergaard, der har været på sommertur til London og besøgt Sir John Soanes Museum.
Debat

22.07.24

Det offentlige hospitalsmonopol skal brydes

af Niels Jørgen Langkilde

Hospitalsvæsenet er i dag et monopol i planøkonomiske rammer. Den planøkonomi, som fik de kommunistiske lande til at bryde sammen, har vi indført i hospitals-Danmark, skriver Niels Jørgen Langkilde. Han advarer alvorligt mod yderligere centralisering, som politikerne lægger op til. I stedet bør monopolet brydes.
Analyse

21.07.24

Premium
Exit Biden

af Naser Khader

Så gik den ikke længere for den 81-årige Joe Biden, som søndag aften valgte at trække sig som kandidat. Det var han længe om - så længe, at Demokraterne står med en kæmpe udfordring, mindre end fire måneder før det amerikanske præsidentvalg.
Debat

19.07.24

Skrig før stilhed

af Andreas Lauritzen

En ny rapport fra Human Rights Watch på 236 sider slår nu endegyldigt fast, at Hamas og relaterede terrorgrupper fra Gaza, begik forbrydelser imod menneskeheden d. 7 oktober 2023. Forbrydelserne er dokumenteret i filmen 'Screams before Silence', som kan ses på Youtube. Andreas Lauritzen har set filmen og perspektiverer ondskaben
Essay

19.07.24

Premium
Demokrati, dannelse og borgerlige dyder – del 1

af Ulrik Søberg

"Alle tænker på at forandre verden, men ingen tænker på at ændre sig selv", skrev Leo Tolstoy. Ulrik Søberg ser i mediernes og venstrefløjens reaktion på attentatet mod Trump, hvordan den rudimentære dydssignalering krakelerer.
Debat

19.07.24

Forklaringen: FN’s 17 verdensmål har erstattet de 10 bud II

af Marianne Stidsen

De 17 verdensmål erstatter det, der i sidste ende er fundamentet for vores vestlige kultur, nemlig de 10 bud, som vi kender dem fra Bibelen, skriver Marianne Stidsen. De 17 verdensmål giver – som al totalitaristisk og revolutionær-utopisk planstyring – løfte om et kommende paradis på. Stidsen nægter at følge Michel Houellebecqs 'Underkastelse'.
Essay

19.07.24

Europas evige Yom Kippur

af Jon Eirik Lundberg

Den danske og de andre europæiske regeringers eftergivenhed overfor araberne i OIC har sin rod i den 50 år gamle historie om Yom Kippur Krigen og olieembargoen, vi kender som ’oliekrisen’. Jon Eirik Lundberg har genset filmen ’Golda’ og fortæller historien.
Debat

17.07.24

Premium
Påstanden: FN’s 17 verdensmål har erstattet de 10 bud

af Marianne Stidsen

Det grundlæggende vestlige civilisationsfundament i form af frihedsrettighederne erstattes simpelthen af en ny doktrin: ”De 17 verdensmål”. Marianne Stidsen præsenterer her sin påstand om, at vi i Vesten i dag trues af en ny fjende, der endda er groet i vores egen baghave, nemlig FN. Læs påstanden i dag. I morgen kommer forklaringen og argumentationen.
Kommentar

17.07.24

Premium
Skal jeg holde med Joe Biden på grund af Ukraine?

af Morten Uhrskov

Morten Uhrskov bryder sig hverken om Putin eller Biden og er derfor stærkt irriteret over, at der ikke er nogen plads til dissens i forhold til, hvordan krigen i Ukraine afsluttes. Han håber på Trump for som han skriver, Joe Biden og hans folk ønsker reelt at udradere det europæiske menneske, som vi kender det, til fordel for en absurd blanding af en nykommunist og en farisæer.
Kommentar

17.07.24

Uhyggelig prikkerunde venter danske landmænd

af Peter Kiær

Vi står foran en bizar proces: Hvem bliver mon prikket på skulderen, når 20 procent af den danske landbrugsjord snart skal udgå af produktionen, spørger Peter Kiær formand for Bæredygtigt Landbrug. Han advarer imod at politik går forud for faglighed.
Kommentar

16.07.24

Premium
Det lykkedes næsten medierne at sige noget medfølende

af Viviane Ellasofie Karlsen

Efter ti års heksejagt skulle medierne nu til at sige og skrive noget medfølende om Donald Trump. Viviane hudfletter mediernes krampagtige forsøg, glæder sig over, at Mette Frederiksen holder ferie, og harcelerer over DMI’s katastrofenykker og Margrethe Vestagers forsøg på at patentere sin egen EU-sanktionerede sandhed.
Kommentar

16.07.24

Premium
Knæfaldsfortolkningen

af Søren Gosvig Olesen

Søren Gosvig har genlæst debatten i Information om Koranloven: "Det er for tiden meget hipt at lade sekulære og demokratiske rettigheder vige for religiøse. Ingen metafor forekommer i den forbindelse mere rammende end: knæfald. Lad mig tilføje, at dette ikke er noget, jeg er kommet frem til ved hjælp af forskning. Det er blot et forsøg på at tænke sig om – hvilket i princippet må være enhver beskåret".
Debat

16.07.24

Det kan også ske her

af Emma Sødergran

Emma Sødergran er 16 år og medlem af Konservativ Ungdom. Attentatet på Trump natten til søndag dansk tid har fået hende til at reflektere over, at trusler om vold og det, der er værre, er blevet en normal del af livet som politiker i Danmark. Det synes hun er både foruroligende og sørgeligt.
Essay

15.07.24

Premium
Samtykkedømte Georg: Ydmygelsen er det værste

af Marianne Stidsen

I sin seneste bog har Marianne Stidsen beskrevet 10 konkrete samtykkesager, hvor drenge og mænd blev dømt for voldtægt uden substantielle beviser. I denne artikelserie fortæller hun om flere nye sager med store konsekvenser for unge mænd og deres familier. Dette er den anden.
Essay

15.07.24

Premium
En fars håb

af Mike Bruun-Lander

Store samfundsforandringer i løbet af de seneste 70 år har skabt usikkerhed om mandens plads i opdragelsen. Mike Bruun Lander afrunder sin serie om de syv kardinaldyder med håb, som både er noget andet end vished og mere end blot forventning.
Artikel

15.07.24

Hvordan kan man være anti-zionist?

af Poul Højlund

Ingen vil være antisemit- det er helt enkelt ikke stuerent længere, hverken her til lands eller internationalt. I stedet kalder man sig anti-zionist. Men det er det samme. Halvdelen af verdens lande er grundlagt efter 2. Verdenskrig, men kun når det gælder Israel, hører man benægtelser af "retten-til-at-eksistere-som-stat"
Debat

15.07.24

Økologisk natursyn bygger på en misforståelse

af Søren Hansen

Naturen er aldrig i balance, selvom økologerne hele tiden taler som om. Både klima og økosystemer forandres hele tiden. Søren Hansen forklarer, at det er denne grundlæggende misforståelse, som får økologer, klimaforkæmpere og andre til at anse menneskene for fjender af naturen. De sætter således en imaginær men falsk balance i naturen foran menneskelig trivsel.
Essay

11.07.24

Premium
Mennesket er født frit, men overalt er det i lænker

af Ulrik Søberg

Overskriften er citat af den fransk-schweiziske forfatter Jean Jacques Rosseau, én af grundlæggerne af den vestlige ide om demokrati. Filosoffen Ulrik Søberg forklarer, at lighed er det modsatte af konkurrencestatens ensretning. Ligheden findes i personlige valg og ansvar.
Debat

11.07.24

Endnu en gang slipper gerningsmanden alt for let

af Svend Stenfalk

Konservativ Ungdom mener på baggrund af dommen over Philip Westh, at prøveløsladelser skal afskaffes, og at en livstidsdom skal vare hele livet – gerningsmanden skal aldrig ud i samfundet igen.
Artikel

10.07.24

Om skæg og blå briller i Syrien og omegn

af Naser Khader

Her får du en historie fra Kontrast, som du først kan læse om i de danske medier, når den har været bragt i de store internationale medier og siden er blevet oversat til dansk. Af den simple grund, at de fleste danske Mellemøsten-korrespondenter hverken taler eller læser arabisk. Så vidt jeg ved mestrer kun få danske korrespondenter arabisk på samtaleniveau. Resten kan det ikke, og det mærkes i dækningen af verdens brændpunkt nummer ét.
Essay

10.07.24

Premium
Henrik Nordbrandt og tyrkernes tro

af Søren Gosvig Olesen

Hvorfor er det ofte de faste i troen, der kommer til magten i muslimske lande. Det kan godt være, at de siger, de går ind for demokrati, ytringsfrihed og det sekulære samfund. Men vi glemmer at spørge, hvad de forstår ved demokrati og ytringsfrihed. Søren Gosvig Olesen har læst Henrik Nordbrandt og fortsætter sin artikelserie om religion og sekularisme.
Kriminelle indvandrere – De bliver flere, og det bliver kun værre

af Lars Kaaber

Faktum er, at cirka halvdelen af de indsatte i lukkede fængsler er af dansk afstamning. Den anden halvdel er indvandrere, efterkommere og andre udlændinge. Det er en voldsom overrepræsentation uanset, hvad man korrigerer for. Og danske politikere stikker hovedet i busken.
Kommentar

09.07.24

Premium
Tidens tossede tendenser lever videre i agurketiden

af Viviane Ellasofie Karlsen

Der er noget befriende over agurketiden. For når det etablerede politiske system holder sommerferie, er der lige en lomme af ro, hvor de ikke laver nogen ulykker. Alligevel er der guldkorn at hente i avisernes overskrifter. For under den fredelige overflade lurer tidens tossede tendenser i bedste velgående. Hermed Ugens Bland-selv-slik.
Velkommen til Naser Khader på Kontrast

af Lars Kaaber

Naser Khader vil fremover kommentere og analysere internationale begivenheder og sikkerhedsspørgsmål for Kontrasts læsere og lyttere - med særligt fokus på Mellemøsten og USA. Naser Khaders analyser vil blive præsenteret under mærket: ”Verden ifølge Khader”.
Analyse

09.07.24

Premium
Bidens nedsmeltning - og hvad så nu?

af Naser Khader

Her og nu kan Donald Trump læne sig tilbage og glæde sig til den 5. november. Men hvis demokraterne sender Biden på pension og introducerer et nyt makkerpar til præsidentposten og vicepræsidentposten i skikkelser af Gretchen Whitmer fra Michigan og Raphael Warnock fra Georgia, er der grund til bekymring i Trumps republikanske parti. Naser Khader analyserer, hvor den amerikanske valgkamp står lige nu,
Essay

09.07.24

Premium
Mådehold mellem for meget og for lidt

af Mike Bruun-Lander

I en verden, hvor forventninger ændrer sig, er det vigtigt at værdsætte de dyder, der gør en far til positivt forbillede. Også når det gælder mådehold. Mike Bruun-Lander fortsætter sin serie om de syv kardinaldyder.
Essay

08.07.24

Modstandsviljen er aldrig forgæves, aldrig ligegyldig

af Marianne Stidsen

Marianne Stidsen trak stikket, tog på vandretur og mødte Dybbøl Mølle. "Det gav mig forståelse for hvorfor det stadig giver mening at kæmpe imod Aftenlandets opløsning. Vor tids besættelsesmagt kommer ikke fra Tyskland, men derimod fra USA i form af radikalfeminismen, som ikke mange fatter er den største fjende lige nu. Hvilket helt sikkert kommer til at koste os vores civilisation. Det bliver vor tids 1864".
Podcast

08.07.24

Premium
Jeg har gode forklaringer på alle mine krumspring - men i dag er jeg bare et kristent menneske

af Mikael Jalving

I denne podcast fortæller Naser Khader om sin nye selvbiografiske bog "Vejen", der handler om hans rejse fra koranskole i Syrien over ateisme og demokratisme i dansk politik til hans vej ind i kristendommen og mødet med apostlen Paulus, som gav ham nyt blod på tanden.
Kommentar

08.07.24

Premium
”Jordskredssejr” på 1,6 procentpoint

af Morten Uhrskov

Medierne kalder Labours sejr ved parlamentsvalget i Storbritannien forleden en ’Jordskredssejr’. Bag ’jordskredet’ gemmer sig et tal på 1,6 procent, som er den reelle vælgerfremgang for Labour. Forklaringen skal findes i det engelske valgsystem. Morten Uhrskov gennemgår tallene.
Podcast

04.07.24

Premium
Rød Terror

af Lars Kaaber

Forfatteren Christian Ingemann Nielsen har skrevet bogen Rød Terror, der genfortæller historierne om den yderste venstrefløjs ekstreme voldsparathed under Den Kolde Krig. En bog om vold, bombesprængninger, mord, bortførelser, flykapringer og likvideringer. Om hvordan kommunister og socialister i Vesten allierede sig med arabiske terrorister og blev finansieret af de kommunistiske diktaturer i øst.
Kommentar

04.07.24

Vi bombarderes med vejrporno

af Bjørn Lomborg

Den konstante strøm af vejrkatastrofer, der flimrer over skærmen, skaber en fornemmelse af, at det hele tiden bliver værre. Men som Bjørn Lomborg redegør for, så dør langt færre mennesker i dag af ekstremt vejr end tidligere. Når vi bliver rigere, tilpasser vi os, og det redder liv.
Anmeldelse

03.07.24

Feminiseringen har store konsekvenser for stat og samfund

af Mikael Jalving

To grundige forskere gennemgår i fremragende, aktuel bog fremkomsten af det nye, bløde Sverige og advarer om, at feminiseringen ødelægger administration, sikkerhed og grundlæggende færdigheder i skole, stat og samfund. STOCKHOLM, WE HAVE A PROBLEM!
Kommentar

03.07.24

Premium
Ondskaben er banal - ikke strukturel

af Marianne Stidsen

På baggrund af mord- og voldtægtssagen fra Sydsjælland lyder det igen, at vold mod kvinder er et 'strukturelt' fænomen. Marianne Stidsen advarer om, at en strukturel udrensning af maskuliniteten på baggrund af nogle uhyre sjældne, voldsomt personlighedsforstyrrede medlemmer af hankønnet vil være en horribel løsning, som i sig selv vil være langt mere ond end den ondskab, den skal forestille at bekæmpe.
Essay

03.07.24

Premium
Troen begynder i det små

af Mike Bruun-Lander

I en verden fyldt med usikkerhed og tvivl, forbliver fars tro på familien en tidløs kvalitet, der styrker båndet og fremmer en meningsfuld tilværelse. Må far altid finde sin første inspiration i den tro. Mike Bruun-Lander indløser troens værdi i serien om de syv kardinaldyder.
Kommentar

02.07.24

Premium
Om at tone rent flag i en medløbertid

af Nick Mogensen

Jeg kan simpelthen ikke fordrage de uendelige mængder åndløse, indøvede klichéer, der præger vor tids medier. Jeg har det muligvis på samme måde, som 1700-tallets Edward Gibbons, da han læste arabernes hellige bog og fandt den så kedelig, at han betegnede læseoplevelsen som “håndledsoverskærende”.
Essay

02.07.24

Premium
Man forhandler ikke med regler givet af Gud

af Søren Gosvig Olesen

Religion har i forskellige afskygninger en mageløs evne til at få den udenforstående, den ”vantro”, til at føle sig forkert. Søren Gosvig Olesen fortsætter sin artikelserie om helligt og profant ved at berette om et overgreb, han en dag gjorde sig skyldig i - helt uden at vide det. Dialog? Diskussion? Glem det!
Debat

02.07.24

Premium
Vi er vidne til et demokratisk værdiskred

af Ulrik Søberg

Det er i tvivlens evne til at fostre spørgsmål, at demokratiet lever, skriver Kontrasts nye Modløber, som interesserer sig for det menneskesyn, der udstikker retningen for vores samfund. Han afviser, at vores fremtid kan konstrueres frit. I stedet må vi bygge videre på vores erfaringer. Tag godt imod Ulrik Søberg!
Essay

01.07.24

Premium
Omdømmedestruktion: En historie om nutidens glemsel

af Jon Eirik Lundberg

Censuren af nutidige kvindelige kunstnere handler om, at én politisk blok vil nægte en anden politisk blok legitimering og anerkendelse. Kunstnerne bliver fanget i dette spil. Deres kunstneriske frihed bliver følgelig indskrænket.
Kommentar

01.07.24

Premium
Gymnasieskolen skal ikke lege universitet

af Anne-Marie Vestergaard

Anne-Marie Vestergaard har været en tur forbi de grønne eksamensborde som censor, hvor der snakkes lystigt derudad om metode dit og metode dat. Til gengæld glimrer kernestoffet og den faglige fordybelse ved sit fravær. Det bør der laves om på.
Artikel

01.07.24

Premium
Treenigheden

af Søren Hansen

Trepartsaftalen om landbruget er en kæmpe sejr til den naturromantiske tankegang. Det er idealer, som vil få alvorlige konsekvenser for verdens fattige og koste en masse penge. Men om de for alvor vil forbedre biodiversiteten og vandkvaliteten er nok tvivlsomt. Og aftalen får ingen betydning for det globale klima.