DebatVU: Overvågningsstaten er ikke løsningen på vores svenske problem

af Mikael Freitag

Venstres Ungdom er uenig med regeringen og dermed med moderpartiet Venstre i at tillade politiet at bruge ansigtsgenkendelse i efterforskningen.
Artikel

06.09.24

Premium
Når penge trumfer principper og N’et udviskes i NGO

af Knud Poulsen

NGO'er, der burde være civilsamfundets uafhængige vagthunde, er i stigende grad blevet statens skødehunde - Deres aktivisme følger pengestrømmene.
Tegning

06.09.24

Ugens Tegning

af Niels Thomsen

Der har åbenbaret sig små sprækker af antisemitisme hos den almennyttige organisation Mellemfolkeligt Samvirke.
Kommentar

06.09.24

Premium
Den danske USA-dækning er deprimerende dårlig

af Morten Uhrskov

Morten Uhrskov har læst op på "Project 2025". Det er det konservative oplæg fra Heritage Foundation til en reform af USA og det politiske system. I de toneangivende danske medier omtales rapporten oftest som suspekt og en smule konspiratorisk. I følge Uhrskov er der tale om et katalog over konservative ideer og forslag, som man er nødt til at behandle seriøst, hvis man vil dække amerikansk politik hæderligt.
PodcastPremiumNy bog om Den Kolde Krig rammer ved siden af skiven

af Blüdnikow og Blüdnikow

Rasmus Mariager har skrevet en bog om Den Kolde Krig. Bogen er flot, men den undlader at dykke ned i, at mange danskere faktisk bakkede op om kommunismen og venstreradikalismen. Forfatteren tør ikke gå planken ud. Bent Blüdnikow og hans søn Philip fortæller om Den Kolde Krig, og hvad Rasmus Mariager ikke turde fortælle.
Debat

04.09.24

Premium
Globaliseringen stjal danskstudiet fra Københavns Universitet

af Hans Hauge

Danskstudiet på Københavns Universitet handlede engang om den nationale litteratur. I dag er alle humanistiske fag globaliserede studier på engelsk. En dannelsesmæssig afvikling er blevet gennemført på universitetet, uden at nogen har sagt fra.
Essay

04.09.24

Velfærdssocialismens løgn begynder i vuggestuen

af Mike Bruun-Lander

Velfærdssocialismen kræver automatisk flere og flere ressourcer. Det går galt allerede i statens første institution - vuggestuen - og fortsætter resten af livet. Her er det ubekvemme spørgsmål, som velfærdssocialismen ikke vil høre svaret på: Kan mor erstattes af Tove, Ursula eller Fatima? Det er blevet tid til at indrette samfundet lidt mindre efter kinesisk forbillede.
KommentarCirkus Løkke maler byen rød

af Viviane Ellasofie Karlsen

I ugen, der gik, fik vores magtglade regering sneget hele tre nye ministerier ind i deres i forvejen imponerende kongekabale, mens en tidligere spionchef tilbyder sin hjælp til et erhvervsliv, der danser på æggeskaller. Man skulle næsten tro, det var satire, men ræverød er stadig på mode, hvis man vil være sikker på at kunne færdes i fred i topstillinger og bestyrelser. Og i Irland, dér fængsler man skolelærere. I Sverige hader man mænd.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter
AnmeldelsePremiumHumanister er de værste

af Mikael Jalving

Lena Anderssons fortrinlige studier i svensk adfærd lægger et forstørrelsesglas ned over det særlige progressive selvbedrag, som er så udtalt på den anden side af Øresund og Kattegat, især i statens institutioner, i kulturlivet og blandt dem, der former debatten og tonen. Det er utroligt, at hun tør. Bogen anbefales til alle mænd - og kvinder.
Podcast

03.09.24

Premium
De skal finde et andet sted at være

af Lars Kaaber

Mikkel Bjørn Sørensen er nyudnævnt udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, som netop har lanceret et nyt udlændingepolitisk udspil – et såkaldt ’Hjemrejseudspil’. I et interview på Kontrast fortæller han om, hvorfor det er både påtrængende og nødvendigt, at udlændingepolitikken kommer højere op på den politiske dagsorden igen.
Artikel

03.09.24

Klimaeffekt: 0,0007%

af Lars Kaaber

Betydningen for klimaet af den danske CO2-afgift på landbruget er nu regnet ud. Den er ikke ret stor. Den er faktisk så lille, at det svært at udtrykke med ord og bliver helt umulig at måle.
Essay

03.09.24

Premium
Vi er alle populister

af Max Ulrich Klinker

Det kan man hævde med en omskrivning af Shelleys "We Are all Greeks". For tiderne er anderledes og folk vil andet end de klassiske partier og mediers insisterende fortælling. Accepteres det ikke, forsvinder eksistensberettigelsen i en fri verden. Den tidligere pilot Max Ulrich Klinker drager paralleller mellem udviklingen i politik, medier og luftfart.
KommentarPremiumTestosteron er roden til alt ondt, ikke sandt?

af Anne-Marie Vestergaard

Hvorfor får en halvdårlig roman så stor succes som Maren Uthaugs seneste, mens andre mere analytiske og vellykkede bøger som Tobias Petersens bog "Aldrig din skyld - Altid din skyld" omgærdes af tavshed? Er det fordi præmissen om, at mænd er det farlige, destruktive køn, er så tillokkende for mange kvinder og følgagtige mænd i en tid, hvor nyfeminismen dominerer i kultur- og samfundsdebatten? Anne-Marie Vestergaard undrer sig over tildelingen af De Gyldne Laurbær til Maren Uthaug.
Artikel

02.09.24

NGO’ernes nye dagsordener: Fra Fokus til Forvirring

af Knud Poulsen

NGO'erne moser rundt i nye dagsordener. Miljøorganisationen NOAH har kastet sig over 'kønsretfærdighed' og udgiver tidsskriftet ØKOKØN. Amnesty International arbejder med 'kønsapartheid' og Red Barnet mener at børn har de rigtige svar på 'klimakrisen'. Knud Bruun Poulsen maner til ro og besindelse hos NGO'erne.
Kommentar

02.09.24

Premium
Hvorfor vil regeringen ikke ud med råderumstallene?

af Christian Bjørnskov

At regeringen forhindrer oppositionen i at have fuld information om, hvordan fremtiden for de statslige finanser ser ud, er ikke blot et stort demokratisk problem. Det er en skændsel og et brud på en over 180-år gammel dansk demokratisk tradition for transparens og klar information om, hvad staten laver.
Debat

02.09.24

Radikal Ungdom: Lad holdninger komme til debat - i stedet for at skjule dem i ekkokammeret

af Malika Rosenskjold

Radikal Ungdom vil fjerne forbuddet mod billigelse af terror. Det skriver ungdomspartiets to ordførere. At udtale skøre og tåbelige holdninger, bør være lovligt. Så lad os kæmpe for liberale frihedsrettigheder, og bekæmpe de holdninger, vi ikke kan lide med ord i stedet for med lov.
Anmeldelse

01.09.24

Premium
Tanker i anledning af en antologi om videnskab og engagement

af Hans Hauge

Fremtiden vil komme til at handle om den amerikanske aktivisme og de nye teorier. De er sådan noget som New Materialism, Queer Theory, Transtheory, Critical Race Theory, Critical Whitness Studies, Crip Theory, Fattheory, skriver Hans Hauge. Og denne nye politiske aktivisme vil insistere på, at sammenhængen er faktuel.
Essay

01.09.24

Premium
Globalismen dirigerer politikken

af Ulrik Søberg

Boardingpas til den store landsby. Statsministerens inviterede på sit pressemøde i denne uge danskerne med på en rejse til fremtiden, men danskerne må kun tage håndbagage med. Kufferten med danske værdier og kultur er forsvundet og befinder sig på et bagagebånd et ukendt sted i verden. Danskerne får blot mere fra den globale præmis. Ulrik Søberg trækker linjen tilbage til Corona-håndteringen.
Debat

01.09.24

Premium
Højesteret skal beskytte danskerne – ikke landsforrædere

af Lucas Emil Zukunft

Vi skal ikke acceptere, at folk, der vil Danmark det ondt, og ikke holder det skjult, at folk, som modtager træning til at begå terrorangreb, at folk, som vender Danmark ryggen, blot kan komme valsende tilbage som var det ingenting, skriver Lucas Emil Zukunft medlem af Konservativ Ungdom. Når Højesteret vælger at acceptere det, skyldes det huller i lovgivningen, og de huller bør derfor lukkes igen straks.
Debat

01.09.24

Ny-feminismen er revolutionær

af Marianne Stidsen

Marie Bjerre og andre feministkvinders skarpe afstandtagen i disse dage fra transideologien har intet at gøre med, at de pludselig er vågnet op fra wokeslummeren og er kommet til deres fulde fem, skriver Marianne Stidsen. Det har, lyder min påstand, udelukkende noget at gøre med, at det for alvor er gået op for dem, at vi nu er nået til det punkt, hvor de risikerer at skulle give magtstafetten videre til nogle andre. Det vil de ikke.
Essay

30.08.24

Premium
Et liv i et eventyr uden lænker

af Nick Mogensen

At tale med folk om, hvordan jeg lever mit liv uden at eje kongens mønt, føles som at ringe til et faxnummer, skriver Nick Mogensen. Han har lært noget af at være fattig. Noget han gerne vil dele med andre.
Debat

30.08.24

Premium
Maskinerne overtager mødet mellem lærer og elev

af Thomas Aastrup Rømer

Universitetet afskaffer sig selv. De studerende kan lade AI-algoritmen skrive opgaven, og en anden AI skal uddele karakteren. Både studerende og lærere bliver overflødige, og universitetet har dermed afskaffet sig selv. Et universitet burde være dannelsens store beskytter, men det er åbenbart slut, skriver Thomas Aastrup Rømer.
Artikel

30.08.24

Klimarealisme: Film og bog

af Lars Kaaber

"The Frozen Climate Views of the IPCC" udkommer nu i en dansk oversættelse. Det er foreningen Klimarealisterne, som står for den danske udgivelse. Bogen giver et indblik i de argumenter og data, der ligger til grund for den del af klimadebatten, der afviger fra det, som IPCC præsenterer, og som er omtrent fraværende i mediernes dækning. Der indbydes samtidig til visning af filmen "Climate the Movie - the cold truth" i Gentofte Kino.
Debat

30.08.24

Premium
Skal man kunne tage patent på en plante

af Knud Poulsen

"Det virker helt vildt mærkeligt for mig, at nogen kan eje en bestemt plante. Man burde ikke kunne tage patent på naturen", mener Nanna Gram Bentsen. Men at afvise frøpatenter for at beskytte småbønder svarer til at afvise teknologisk udvikling for at bevare brevduen – det er en kortsigtet løsning uden bæredygtighed, skriver Knud Bruun Poulsen.
Tegning

30.08.24

Ugens Tegning

af Niels Thomsen

Det forlyder at et svensk forlag er på vej med en mere tidssvarende version af den populære børnebog ‘Emil fra Lønneberg’.
Podcast

29.08.24

Premium
Hitlers mænd i Danmark

af Blüdnikow og Blüdnikow

Der er stadig nyt at finde om besættelsestiden. Bent Blüdnikow viser sammen med sin søn Philip Blüdnikow vej til Hitlers Mænd i Danmark og deres forbrydelser under Anden Verdenskrig. Når det tynder ud i vidnernes rækker, bliver erindringen desto vigtigere.
Redaktøren skriver

29.08.24

Premium
Antimuslimsk, islamofobisk og ikke-muslimsk islam er tre ord for det samme

af Mikael Jalving

Med de toneangivende islamforskeres skældsord fra debatten om, hvad man må sige om islam og Muhammed, får man den mistanke, at deres ophidselse hænger sammen med, at de bare så forfærdelig gerne vil skabe en positiv Muhammed og et optimistisk syn på islam.
Kommentar

29.08.24

Mediernes u-information graver en kløft af mistillid

af Kristian Ditlev Jensen

Når medier og myndigheder ikke taler klart til borgerne, får vi en kløft af mistillid. Det kan vi ikke være tjent med. For det ender i gadeuorden, optøjer og i værste fald revolution, som er det modsatte af civilisation. Sådan åbner Kristian Ditlev Jensen sin første tekst som Modløber på Kontrast. Han er en garvet, klog og uafhængig stemme i kultur- og samfundsdebatten, og vi er glade for at have ham med på holdet.
Kommentar

29.08.24

Premium
Liberalismens fallit er dens kortsigtethed

af Morten Uhrskov

Liberale, der ønsker omfattende indvandring af arbejdskraft fra hele kloden, har jeg lige så lidt til fælles med, som jeg har med en stålsat socialist. Begge ønsker de at ødelægge mit land.
Analyse

28.08.24

Premium
Iran frygter fred og stabilitet

af Naser Khader

Irans imamer har geopolitiske ambitioner. Deres iboende had til Vesten og ambitionen om at vende tilbage til fordums storhed betyder, at så længe imamerne sidder på magten i Teheran, bliver Iran ikke en almindelig stat, men en magt, der vil fortsætte med at skabe ufred og ustabilitet i hele regionen. Naser Khader giver i sin analyse også et bud på, hvad vi kan gøre.
Debat

28.08.24

Et godt råd til danskerne fra en muslimsk demokrat

af Karen West

Almindelige muslimer i Mellemøsten er langt mindre politisk religiøse end muslimer i Europa. Vi har ladet radikaliseringen ske lige for øjnene af os, naive tåber, som vi har været, og fortsat er. Karen West videregiver et godt råd til danskerne fra muslimsk ven: For 85 år siden tog vi kampen imod nazismen. I dag skal vi vise mod til at tage kampen imod islamismen. Nu.
Anmeldelse

28.08.24

Politidigte fra en barsk virkelighed

af Benny Bindslev

Martin Wittrup Enggaards politidigte stiller et grundlæggende spørgsmål: Hvordan holder man sammen på sig selv og troen på at kunne gøre forskel i mødet med paraden af tragedier på samfundets absolutte bund? Læseren bliver efterladt med et portræt af en virkelighed, som de færreste ser, og som de fleste nok helst vil lukke øjnene for.
Analyse

28.08.24

Premium
Uden en forfatningskamp venter afgrunden for Europa

af Alexander Kvist Hansen

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er blevet en politisk domstol, skriver Alexander Kvist Hansen i en analyse. Han opfordrer til en forfatningskamp ikke mod konventionen, men mod de aktivistiske dommere og NGO-personer, der har ført konventionen væk fra dens ordlyd og Europa mod en afgrund.
Kommentar

27.08.24

Premium
Universitet ved Limfjorden drukner i volapyk

af Hans Hauge

Det moderne universitet svælger i volapyk. Hans Hauge tegner et portræt af den nye fusion mellem humaniora og samfundsvidenskab på Aalborg Universitet. Her vil man ikke vil nøjes med at beskrive åndens og samfundets virkelighed. I stedet stræber man efter at 'løse udfordringer', 'navigere' og træffe beslutninger på andres vegne. Ligesom politikere.
Kommentar

27.08.24

Premium
Bryd med myterne: Sandheden om GMO

af Knud Poulsen

Modstanden mod GMO er ikke bare uoplyst; den er direkte skadelig, skriver Knud Bruun Poulsen. Vi kan ikke længere lade frygt og elitær romantisering stå i vejen forsikre fødevarer til en voksende verdens befolkning. Det er på tide, at afvise dem, der hellere vil bruge tid på at diskutere speltbrødets ingredienser.
Kommentar

27.08.24

Løgn med løgn på - og rundstykker til alle de sunde

af Viviane Ellasofie Karlsen

Frie fugle arresteres, Meta indrømmer censur, og kvinder tvinges til endnu mere tavshed i Afghanistan. Verden er som bekendt et skørt sted, ikke mindst i Nordsjælland og partiet Venstre, hvor der spises rundstykker til langt ud på natten. Snart får vi et ministerium for Rart i Maven, og så var der kun tre dræbte og ni sårede ved tysk byfest.
Essay

27.08.24

Premium
Når sproget bliver en automatreaktion

af Søren Gosvig Olesen

Næsten alt, der er ondt her i verden, er begået i det godes navn. Således også den hetz, der rammer dem, der bruger et forkert ord om hudfarve. For der er ingen ende på på, hvor gode vi er, os, som har gennemskuet alt. Der er ikke noget i vejen med at kende ord, men der er noget i vejen med at lave negativlister og positivlister og hetze folk, der ikke løber med strømmen. Søren Gosvig Olesen fortsætter sin artikelserie om moral og politik.
Debat

27.08.24

Unge konservative: 17-årige skal ikke have lov til at køre selv

af Patrick De Medici

Unge ses ofte som fortalere for at sænke eller fjerne aldersgrænser, men det er ikke tilfældet her. Vi er selv unge, og vi vil naturligvis ikke holde unge unødigt tilbage, skriver de to medlemmer af Konservativ Ungdom. Hvis vi kan fjerne unødvendig lovgivning og gøre livet nemmere for unge, så gør vi det gerne, men her sætter vi altså ansvarligheden først.
Kommentar

26.08.24

Enhedslisten og terror

af Kristian Tørning

Enhedslistens alliance med pro-palæstinensiske aktivister og militærgrupper er kun det seneste eksempel på forbindelserne mellem Enhedslisten, vold og terror. Det er ingen hemmelighed, men påvirker ikke synet på partiet, der fik en fjerdedel af stemmerne i København ved det seneste kommunalvalg. Partiets troværdighed er underligt intakt. Det er på tide, at medierne forholder sig mere kritisk til partiet med rødder i kommunisme.
Kommentar

26.08.24

Premium
For enden af LGBT+ regnbuen: Pædofili

af Emilia Charlotta Quandt Gehrig

Blandt nogle aktive i LGBT+ bevægelsen arbejdes der for at pædofile skal anerkendes som en minoritet på linje med de andre grupper i LGBT-familien. Emilia Charlotta Quandt Gehrig advarer. Vi står som samfund ved enden af regnbuen nu - Pædofili må aldrig nogensinde blive gradbøjet, relativeret eller normaliseret, skriver hun.
Kommentar

26.08.24

Premium
Højere straffe til seksualforbrydere – Ja tak, hvis de vel at mærke er skyldige

af Marianne Stidsen

En retssag fra Færøerne kaster lys over den MeToo-feber, der har bredt sig til dansk politik og ført til samtykkeloven. Loven, der ikke har til formål at få flere skyldige dømt for voldtægt, men bare at få flere dømt for voldtægt, punktum.
Debat

26.08.24

Premium
Danske medier tager fejl af Kamala Harris

af Morten Uhrskov

Demokraternes præsidentkandidat har ikke har de kognitive evner, der skal til at bestride præsidentembedet, hvilket vil stå lysende klart i de kommende to en halv måned, ikke mindst den 10. september, hvor jeg forventer, at debatten mellem Trump og Harris bliver et slagtehus, der vil får Biden til at fremstå som lynhurtig i pæren. Morten Uhrskov ser i krystalkuglen og spår, at mediernes kæledægge vil tabe stort.
Analyse

25.08.24

Premium
Staten mod folket

af David Gress

David Gress fortæller historien om det England, som engang var et demokratisk forbillede, men som i dag er på vej ud i at anarkotyranni og et meningstyranni. Masseindvandringen og woke-ideologien gennemtvinges imod det oprindelige folks vilje, retsstaten og ytringsfriheden undertvinges og folket bliver taberne.
Kommentar

23.08.24

Premium
Fostret er et stadie i menneskelivet

af Marianne Wagner

Marianne Wagner mener ikke, at politikerne og Etisk Råd skal have lov at dø i synden i forhold til den forhøjede abortgrænse. Reproduktive rettigheder, kalder de såkaldte progressive det, selv om abort vel næppe kan kaldes reproduktivt. Man klæder den provokerede abort i gevandter, der leder tankerne hen på moderskab og fyldte vugger, mens de folkevalgte fornægter de etiske dilemmaer, skriver Marianne Wagner.
Essay

23.08.24

Den nærsynede elite

af Ulrik Søberg

Vor tids politikere, myndigheder og medier lider af myopi - et sløret kortsyn - hvor omverdenens argumenterende gendrivelser preller af som pistolkugler på Superman. Myopien er urørlig, og den er styrmanden, der navigerer skibet. Med bredsider af spredehagl får den skudt mangt en gråspurv, men får aldrig rigtigt livtag med hverken pandemier, gruppevoldtægter, bandekonflikter og hashhandel, skriver Ulrik Søberg i denne kommentar til det, han kalder 'Det lukkede landskab'.
Essay

23.08.24

Premium
Syv hegnspæle i livet

af Stefan Agger

Stefan Agger har sat hegnspæle op om sit eget liv: ”Never complain; never explain”. Det udtryk ramte mig på det helt rigtige tidspunkt, og jeg har levet efter det siden. Man skal ikke leve som et offer, og man skal ikke bruge meget tid og energi på at få anerkendelse for ens livsvalg, fra mennesker som ikke er nære venner eller familie, skriver han.
Podcast

22.08.24

Romernes brutalitet - et spejl af os selv

af Blüdnikow og Blüdnikow

De to Blüdnikowere - Bent og Philip - far og søn, tager os i denne podcast med tilbage til Romerriget. Den britiske historiker Mary Beards bog om de 12 kejsere er udkommet på dansk. En god anledning til igen at dykke ned i Romerriget og hvordan vi forstår det.
Debat

22.08.24

Premium
Fonde bestemmer over forskning

af Thomas Aastrup Rømer

Konkurrencestatens højtbetalte ambassadører ignorerer fondenes indtog i den akademiske verden og de problemer, det rejser. De tror også barnligt, at videnskab kommer fra en bestemt metode og ikke fra spørgsmål, der tvinger forskerne til at betragte materien og teorierne på ny. Når en prodekan fra Aarhus Universitet giver sig til at citere Voltaire, bliver det ufrivilligt komisk.
Debat

22.08.24

Ung Nye Borgerlige: Velfærdsstaten er noget bras

af Joachim Nygaard Andersen

Joachim Nygaard Andersen fra Nye Borgerliges Ungdom argumenterer for at erstatte den skandinaviske velfærdsmodel med den amerikanske.
Debat

22.08.24

Ung konservativ: Bevar 10. klasse

af Emma Sødergran

Regeringen vil finansiere uddannelsesreformen ved blandt andet at afskaffe 10. klasse. Det mener Emma Södergran fra Konservativ Ungdom vil være en rigtig dårlig idé
Kommentar

21.08.24

Premium
Tanker fra et fitnesscenter

af Per Bausager

Den tidligere professionelle cykelrytter Per Bausager, der hidtil har ment, at sport foregår udendørs, er begyndt at gå i fitnesscenter. Men hvad laver han egentlig dér, omgivet af alle disse underlige væsener iført lyttebøffer, drikkedunk og mobiltelefon. I vrimlen træder en ældre mand frem, der udtrykker den GRINTA, som kendes fra cykelsporten.
Kommentar

21.08.24

Vi skal lære af det USA, der var engang

af Marianne Stidsen

De klassiske frihedsrettigheder - religions-, ytrings-, forsamlings- og pressefrihed - er i fare. USA har simpelthen overtaget det værste fra Europa - venstrefløjens autoritære hang til at ville kontrollere, hvad folk må tænke, tro og sige. Det er ikke USA, der skal lære af os. Det er faktisk os, der skal lære af det USA, der var engang.