ArtikelPremiumVejen til Rotherham

af Asle Toje

Asle Toje rejser til Rotherham i Nordengland og tager bestik af 15 års organiseret pædofili begået af pakistanske mænd. Overgrebene kunne fortsætte takket være etnicitet, klasse, religion og den udbredte frygt for at blive kaldt racist. Reportagens andel halvdel bringes på søndag.
Kommentar

10.01.25

Premium
Verdens værste menneske

af Thomas Wivel

Det kan godt være, at 90'erne stand-up var fuld af testosteron og gjorde grin med folk, men hvor er oprøret i dagens kultur? Nu drejer det sig om at regne ud, hvem man selv er. Livsstil er vigtigere end eksistens. Hvorfor går det hele op i Tinder, vaginalkugler og narcissisme, spørger vores faste kronikør, som dog også siger undskyld. På tysk.
Kommentar

09.01.25

Premium
Sådan fik Liberal Alliance betydning i dansk politik

af Thomas Aastrup Rømer

Thomas Aastrup Rømer nærlæser Simon Emil Ammitzbøll-Billes erindringsbog fra 2023 for at forstå, hvordan LA slap ud af den liberale barndom og blev et voksent borgerligt parti med relevans i dagens Danmark. Afskeden med førstnævnte var en forudsætning for sidstnævnte.
NekrologPremiumDen hundredårige der ikke kunne lyve

af Hans Hauge

Jimmy Earl Carter er død. Den store humanist var baptist og en venstreorienteret Trump, skriver Hans Hauge i sin nekrolog. Præsidentens største problem var, at han ikke kunne lyve og dét han kom til at sige om utroskab til Playboy i 1976.
Kommentar

09.01.25

Premium
Klimakampens blinde vej

af Knud Poulsen

Klimabevægelsen og den offentlige klimapolitik er på vej ned ad en farlig sti, hvor frihed og velstand ofres på moralens og centraliseringens alter. Hvor Sovjetunionen brugte plakater til at fremme statens interesser, ser vi nu klimabevægelsen og politikere samarbejde om at forme borgernes adfærd gennem moralsk pression. Målet er det samme: At skabe en ny, kollektiv adfærdsnorm – denne gang i klimaets navn.
Debat

09.01.25

Den danske fatwa

af Jon Eirik Lundberg

Der er opstået en skæbneforbindelse mellem Danmark og Frankrig: to lande i samme båd, men med hver deres kaptajn. Franske politikere har forstået sammenhængen mellem fatwa og terror. Det har de danske endnu ikke. Den danske fatwa kan ramme alle, der kritiserer islam.
DebatPremiumSludder og vrøvl - Grønland bliver aldrig selvstændigt

af Søren Dalsgaard

Den grønlandske befolkning magter ikke at opretholde selvstændighed, og Grønland står stærkest som en stor del af rigsfællesskabet, skriver Søren Dalsgaard.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter
AnmeldelsePremiumHvad der er galt med kapitalismen

af Michael Bremerskov Jensen

Tidligere investeringsrådgiver hos Morgan Stanley har skrevet en øjenåbner om kapitalismens krise, som skyldes alt for meget statslig indgriben i økonomien. Vor anmelder opridser bogens hovedpointer og anbefaler den til alle, der vil vide mere om kapitalismens egentlige krise.
Podcast

08.01.25

Øen i ishavet

af Kaaber & Karker

Folketinget skulle aldrig have givet grønlænderne lovning på overhøjhed over verdens største ø, som man gjorde med Selvstyreloven, mener Lars Kaaber, den ene af podcastens to værter. Den anden, Andreas Karker, mener ikke, at man kunne lade være. Berlingske Tidendes udenrigskommentator Kristian Mouritzen fortæller, at USA allerede har fået overdraget den militære kontrol med Grønland. Det fik USA med Kauffmann-aftalen i 1941.
Kommentar

08.01.25

Premium
Uretfærdigheden sker fyldest i Storbritannien

af Ulrik Søberg

Der er opstået en blind villighed hos medier og i den politiske elite til at betale prisen for multikulturalisme, så længe man selv lever i tryg afstand fra voldtægterne, fornedrelsen og uretfærdigheden. Når ofrene er unge, hvide piger fra underklassen, møder deres vel og vel ingen reel interesse på de fine adresser. Årtiers organiseret pædofili er kommet frem i lyset.
Kommentar

08.01.25

Premium
Trump, Grønland og Danmarks brutale opvågning

af Kasper Støvring

Der er fem gode grunde til, at de danske politikere skal vågne fra deres Tornerosesøvn, når det gælder geopolitikkens Grønland. Det internationale system er ikke en liberal retsstat, men anarkisk. Det handler om frygt, magt og dominans, skriver Kasper Støvring, der mener, at Danmark og Europa kan gøre sig gældende. Hvis vi vil.
EventIslamdebatten er kun lige begyndt

af Mikael Jalving

Bliv klogere på en vigtig og kontroversiel diskussion, når Trykkefrihedsselskabet inviterer til paneldebat mellem professor Thomas Hoffmann, lektor Jesper Petersen og journalist Søren Villemoes den 25. januar. Er du betalende medlem af Kontrast, får du billetten til medlemspris. Tilmelding i bunden af artiklen.
Debat

07.01.25

Længe leve Charlie Hebdo

af Thomas Wivel

Thomas Wivel fejrer det uforfærdede franske magasin, som blev angrebet af to algiersk-muslimske brødre for 10 år siden, men fortsætter med at øve religionskritik i en tid, hvor stat efter stat og regering efter regering forsøger at lægge låg på den frie meningsudveksling og forbyde, hvad de i fælles forståelse med islamister kalder "blasfemi".
Kommentar

07.01.25

Premium
Mette Frederiksen fortier fortiden

af Bent Blüdnikow

Statsministeren siger en ting eller to om behovet for et dansk forsvar, men fortier en masse andet, som behændigt fejes ind under gulvtæppet. Hvordan skal vi kunne tro på Mette Frederiksens erklæringer om nødvendigheden af oprustning, når man ikke tør stå ved fortidens gerninger?
Kommentar

07.01.25

Er du også forandrings-uparat?

af Viviane Ellasofie Karlsen

Når titlen som forandringsparat kun kan opnås ved at acceptere et samfund med eskalerende vold, kriminalitet, terrorhandlinger og manglende respekt for landets oprindelige kultur og religion, er det på tide at sige fra. Vores faste kronikør takker nej til villig CEO og fører dig igennem ugens andre store og små begivenheder herfra og til Grønland.
Essay

07.01.25

Premium
MAGA har rødder i den amerikanske forfatning II

af Ulla Nørtoft Thomsen

Ulla Nørtoft Thomsen fuldender sit essay om den klassiske amerikanske liberalisme, der var national, og som MAGA-bevægelsen vækker til live. Trump-administrationen repræsenterer ikke et brud med fortiden, men varsler i stedet en amerikansk renæssance.
Anmeldelse

06.01.25

En meget ubehjælpsom bitch

af Marianne Stidsen

De vil være stærke, men påtager sig konstant offerrollen. De prædiker diversitet, lighed og inklusion, men er selv komplet ensporede, chauvinistiske og intolerante. De vil ikke være sexobjekter, men iscenesætter uafladeligt sig selv som sådanne. Nu vil en tv-serie på DR tilmed have os til at se denne bitch som heltinde.
Artikel

06.01.25

Premium
Selvmord i Danmark i 122 år

af Christian Bjørnskov

Det er en myte, at danskernes selvmordsrate er blandt de højeste i verden. Det passer ikke længere. Myten skyldes helt tydeligt, at da 1968-generationen blev voksne, voksede selvmordsraten voldsomt. Da de blev ældre faldt den igen. Vi slår ikke længere os selv ihjel som vores forældres og bedsteforældres generationer gjorde.
Artikel

06.01.25

Premium
Sveriges ekstreme indvandrervold

af Karen Jespersen

Mange svenske medier og politikere forsøger at tie det ihjel – men nu viser en opgørelse, at alle mordere fra banderelaterede drab i Sverige havde indvandrerbaggrund.
Essay

06.01.25

Premium
Make America Great Again har rødder i den amerikanske forfatning

af Ulla Nørtoft Thomsen

I den første af to artikler ser Ulla Nørtoft Thomsen nærmere på Amerikas idégrundlag, som viser sig at flugte med MAGA-bevægelsen og de nationalliberale ideer, der skyller henover USA og Europa i disse år. Essayets anden del bringes i morgen.
Artikel

05.01.25

Premium
Socialdemokratiske prestigeprojekter skaber tomme busser

af Knud Poulsen

Servicebusserne i Ballerup er et kørende eksempel på, hvad der sker, når politikere kloger sig på områder, de ikke forstår. I stedet for at lade fagfolk som Movia designe løsninger, valgte byrådet at opfinde servicebusserne. Resultatet er tomme busser og spildte skattekroner.
Debat

05.01.25

Elon Musk lover godt for fremtiden

af Morten Uhrskov

Elon Musk kan blive en meget vigtig brik i genskabelsen af Aftenlandets rejse mod ny storhed, hvor vi ved, hvem vi er, og hvorfor vi kan være stolte af det.
Debat

05.01.25

Premium
DIGNITY til du dør af grin

af Hans Hauge

Hans Hauge ser lidt nærmere på Rasmus Grue Christensen, direktør for noget, som hedder DIGNITY, men lever af andre folks penge og trives i en tid, hvor vi, de bekymrede, altid er så gode, men få, at vi skal have flere og flere penge af staten. Og nu kommer Trump og så får de onde mere vind i sejlene, så send flere penge.
Podcast

05.01.25

Det globale menneske er et spøgelse uden substans, rødder og fremtid

af Mikael Jalving

Vores Modløber, filosoffen Ulrik Søberg rusker i denne podcast op i vores vante, vestlige forestillinger og giver krop og stemme til en mere opbyggelig borgerlighed, som værdsætter det nære, lokale og nationale som forudsætninger for at kunne møde verden, uden at miste fodfæste eller falde på halen for det fremmede.
Anmeldelse

03.01.25

Premium
Europa har brug for pragmatisme, ikke idealisme

af Anne-Marie Vestergaard

Europas dobbelthed af fremskridt og katastrofer formidles på et museum i Bruxelles. Selv om det sker temmelig EU-agtigt, er udstillingen værd at besøge, om ikke andet for at få et indblik i, hvordan EU-systemet selv mener at være en humanistisk stormagt.
Kommentar

03.01.25

Premium
Fra øko til eco

af Hans Hauge

Det tager ca. 50 år for ord at bevæge sig fra revolutionær radikalisme til statslig mainstream. Ordenes aktivistiske hensigt er skjult af en videnskabelig maske. Hans Hauge undersøger, hvordan øko blev til eco her, dér og allevegne, fx på Aarhus Universitet i kampen om større bevillinger og flere kvindelige professorer.
Debat

03.01.25

Hvis Mette Frederiksen vil have mindre EU-regulering, skal EU-domstolen tøjles

af Louie Skougaard

Jeg synes bestemt, at Danmark skal deltage i et europæisk handelssamarbejde, skriver formanden for Furesø Konservativ Ungdom Louie Skougaard, men kun hvis det respekterer den nationale suverænitet og fokuserer på handel frem for den politiske centralisering med mangel på respekt for nærhedsprincippet, som vi desværre ser i EU i dag.
Kommentar

03.01.25

Premium
Genopstandelsens år

af Thomas Wivel

Så er det januar, og vi lover hinanden nikotinfri søndag og figenpålæg. En stakket frist. Kremls hjemmeside virker mere troværdig. Til gengæld begynder sanktionerne mod vor tids Napoleon at virke. Edmond Dantés er en bibelsk bevægelse, skriver Thomas Wivel. Egenhændigt flår han murene ned. Han er den vinge, Jesus flyver med, da han bryder klippen op under Golgata. Titlen siger det hele: Greven af Monte Christo. Greven af Kristusbjerget.
Tegning

03.01.25

Ugens Tegning

af Niels Thomsen

Mogens Lykketoft, der den 11. januar er paneldeltager i en konference arrangeret af det antisemitiske netværk Puls 48, har for nylig i et interview i Information fortalt om, hvordan han derhjemme hygger sig med at lege med sin Märklin-modeljernbane.
Artikel

02.01.25

Premium
Tyskland under belejring

af Ralf Pittelkow

Tyskland var engang Europas økonomiske motor og politiske flagskib. Nu er migrantpresset helt ude af kontrol – situationen kan eksplodere op til det kommende valg. Landets problemer ser kun ud til at blive værre og værre.
Anmeldelse

02.01.25

Premium
Den konservative organisme vækkes til live

af Marianne Stidsen

Marianne Stidsen anmelder Jon Gissels nye bog om dansk, kristen konservatisme frem til 1920. Bogen og perioden er skelsættende og må indgå i pensum for alle nuværende og kommende modløbere med henblik på at forstå det moderne Danmarks tilblivelse.
Kommentar

02.01.25

Premium
Kernevelfærd: Pak ind i avispapir

af Knud Poulsen

Under dække af grøn omstilling serverer Tønder Kommune trivielle råd og symbolske handlinger til sine borgere - for borgernes skattepenge. At tilbyde gratis energirådgivning til ressourcestærke borgere er hverken nytænkende eller værdiskabende. Når klimapolitik reduceres til gamle aviser og PR-stunts, understreger det blot, hvor lavt ambitionsniveauet er.
Kommentar

02.01.25

Premium
Knald eller fald for gummianden

af Asger Aamund

Borgernes parti har skrevet et partiprogram, der med Asger Aamunds ord ringer med englelyd i borgerlige øren. Han spår, at med Lars Boje Mathiesens karisma og vitalitet vil det nye parti også lande i Folketinget. Men vil vælgerne have partiets politik eller kun 'den frække dreng'? Synker gummianden, når konsensusmaskinen i dansk politik kører hen over Borgernes Parti?
Analyse

01.01.25

Israel vandt - stort

af Poul Højlund

Israel vandt - ikke i kraft af, men på trods af sine såkaldte vestlige venner.  Det israelske forsvarsbudget er på knap 7 pct. af bnp, værnepligten er på tre år for mænd og to for kvinder, og så får de massiv våbenhjælp fra USA. Men deres vigtigste våben er deres opfindsomhed og kløgt udi det militære håndværk og den enorme forsvarsvilje. Det er med Golda Meirs ord deres hemmelige våben. Poul Højlund ser tilbage på et år, hvor Israel har udkæmpet og vundet en overlevelseskrig.
Kommentar

01.01.25

Premium
Hjem til jul – på skatteydernes regning

af Knud Poulsen

Fremtiden findes ikke i en bus hjem til jul. Den findes i friheden til at vælge noget større, skriver Knud Bruun Poulsen, som kritiserer Haderslev Kommunes ’gratis’ julebusser. Skatteydere i Haderslev, der måske aldrig selv har haft mulighed for at komme væk, betaler. Intet er nemlig gratis – heller ikke en busbillet.
Kommentar

31.12.24

Nytårsbobler

af Viviane Ellasofie Karlsen

Selvom det har været højtid i en uge, er der gudskelov nogen, der har holdt gang i hjulene og har sagt eller skrevet noget dumt. Viviane Ellasofie Karlsen dissekerer ugens dumheder og serverer et veloplagt præludium til nytårsløjerne.
Essay

31.12.24

Premium
Politikens utålelige klummeskribenter

af Marianne Stidsen

Det vrimler med syndfloder og hundredårshændelser i de progressive spalter fra Politiken til Weekendavisen, hvor snart sagt alting handler om kvinders dit og dat, herunder kvinders ikke-fødsler, overgangsalder, orgasmer, klimaangst, adhd og andre statusgivende diagnoser. Marianne Stidsen er gudsjammerligt træt af det alt sammen.
Kommentar

31.12.24

Premium
CEPOS leverer kun et fattigt overbærende smil

af Karen West

Cheføkonomen i CEPOS mener, at det er udemokratisk at tage udvalgte ansøgere om statsborgerskab ind til en personlig samtale. Karen West anklager Gutmenschen i CEPOS for ikke at have svar på, hvordan de liberale demokratier Europa skal forsvare sig mod islamismen. Islamisterne er ligeglade med vores teoretiske diskussioner om demokrati. De har helt andre værdier, skriver hun.
Debat

31.12.24

Premium
Venstrefløjens antiracisme er diskriminerende

af Johan Emil Sevelsted

En hvid majoritetsdansker, der vokser op eller bor i et belastet boligområde, kan sagtens havne i en situation, hvor vedkommende bliver udsat for racisme. Hvis man gør sig til talsmand for en ensidig antiracisme, der kun har fokus på at racisme kan ramme minoriteter og aldrig kan gå den anden vej, så risikerer man at ende et sted, hvor man selv går i samme retning, som det man påstår at ville bekæmpe.
Essay

31.12.24

Premium
Ideologiens farer

af Mike Bruun-Lander

Når perspektiver bliver sandhed og godhed monopoliseres. Mike Bruun-Lander skriver om to amerikanske søstre, som mente, at 'Death to the Jews' var et fint slagord i deres kamp for større retfærdighed i verden. Indtil FBI kom forbi. Muslimer og venstreorienterede i USA reagerer nu med beskyldninger mod FBI for islamofobi.
Podcast

31.12.24

Alkohol

af Konservativ Ungdom

I dette afsnit af Konservativ Ungdoms podcast taler Jakob Brandenhoff Lind, Wilhelm Thomsen og Caroline Ruder om unges alkoholforbrug, mens de drikker en øl eller to. Podcasten er produceret i et samarbejde mellem Kontrast og Konservativ Ungdom.
Essay

30.12.24

Premium
Manden, der ser ting (II)

af David Gress

David Gress fuldender sit portræt af den amerikanske modløber Steve Sailer, som for alvor kom i problemer, da han gjorde opmærksom på masseindvandringens pris og det kolossale hykleri, der følger med på de fine adresser.
Podcast

30.12.24

Premium
Danmark kan ikke forsvares

af Mikael Jalving

Hvad venstrefløjen og russerne ikke lykkedes med under Den Kolde Krig, har skiftende borgerlige og socialdemokratiske regeringer fuldbragt på 20 år: afviklet det danske territorialforsvar. Anklagen kommer fra journalist og forfatter Peter Ernstved Rasmussen, der i denne samtale sætter navne på de største skurke og forklarer, hvordan forsvaret gik fra at være en militær organisation til at være en politiseret civil organisation.
Essay

30.12.24

Georg Brandes misbrugt af de progressive

af Freddy Hagen

Georg Brandes' arv er af eftertiden blevet reduceret til et spørgsmål om nationalisme vs. udsyn, storhed, bekæmpelse af racisme og fordomme, skriver Freddy Hagen i sin artikelserie om skabelsen af det moderne Danmark. Dermed er det moderne gennembrud blevet forvrænget, således at det kan bruges mod de "nationalkonservative" i dag.
Debat

30.12.24

Premium
Mandens rolle er ikke at følge med moden, men at blive sig selv

af Nick Mogensen

Når jeg hører kvinder sige, at de ikke har brug for mænd, ved jeg, at de forstår meget lidt, skriver vor mand i Vestjylland, som foretrækker en lidt for bred røv frem for at halse efter en smuk kvinde. I må gerne rende rundt og bilde jer ind, at kønsrollerne er flydende. Men eksperimentet er slået fejl.
Essay

29.12.24

Premium
Sådan virker konservativ aktivisme i USA

af Jørgen Dalsgaard

Woke-bevægelsen har formået at etablere magtstrukturer, der har trukket store virksomheder med sig ud på skråplanet. På paradoksal vis er alting blevet politiseret, uden at noget er blevet sat til politisk debat. Jørgen Dalsgaard rapporterer fra USA, hvor konservative aktivister har taget kampen op.
Essay

29.12.24

Premium
Manden, der ser ting (I)

af David Gress

USA-kender David Gress tegner et portræt af seeren Steve Sailer, der er så godt som ukendt herhjemme, men en kendt og berygtet essayist og kommentator i den amerikanske offentlighed. I den første af to artikler stifter vi bekendtskab med verden ifølge Sailer, herunder forskellen mellem bøsser og lesbiske og spørgsmålet om medfødt intelligens. Anden del af portrættet bringes i morgen.
Debat

29.12.24

Vi er med til at forandre Danmark

af Morten Uhrskov

Morten Uhrskov er kendt for sin kritik af masseindvandringen. Nu ser han et skifte og en realistisk mulighed for at redde Europa fra demografisk, kulturel og økonomisk undergang. 2024 var et vendepunkt.
Anmeldelse

29.12.24

Premium
Kan en roman opklare mordet på Olof Palme?

af Anne-Marie Vestergaard

Er det den svenske mangel på fantasi, der er årsagen til, at mordet på landets statsminister i 1986 stadig er uopklaret? Den svenske forfatter Lena Andersson giver et plausibelt bud på en gerningsmand i det, hun kalder en konspirationsroman om vores kære naboland, hvor samfundseliten leger lighed og solidaritet. Vor anmelder er begejstret.
Anmeldelse

28.12.24

Premium
Gensyn med Matador

af Hans Hauge

Tragedien er konservativ, mens komedien er revolutionær. Hvilken slags er den folkekære serie Matador, som vi ser igen og igen? Det spørgsmål kræver et svar, før året rinder ud.
Kommentar

28.12.24

Svend Auken gjorde racismebegrebet stuerent

af Rami Zouzou

Den tidligere formand for Socialdemokratiet kastede om sig med racisme-kort. Han troede, at han var et godt og progressivt menneske, men gjorde stor skade for erkendelsen af indvandringens konsekvenser. De godes adfærd var med til at ødelægge det Danmark, de havde ansvaret for.
Tegning

27.12.24

Ugens Tegning

af Niels Thomsen

Redaktørerne Kaaber og Jalving skåler og siger tak til alle gamle og nye læsere af Kontrast. 2024 blev et godt år for Kontrast med stor fremgang og mange nye spændende skribenter. 2025 bliver endnu bedre. Kontrast faste bladtegner Niels Thomsen forevigede øjeblikket på redaktionen.