Debat
Stefan Agger

29/11/21

Vi skal pille fællesskabet ud af kløerne på venstrefløjenStefan Agger vil afmontere venstrefløjens trumfkort: Borgerlige skal slå fast, at fællesskab i Danmark handler om noget andet end velfærdsstaten, og så mange problemer som muligt skal i stedet løses af de frivillige fællesskaber.
Debat
Stefan Agger

11/11/21

Minksagens polarisering må ikke forvandle politiske modstandere til fjenderStefan Agger: Uanset hvad man mener om nedlæggelsen af minkerhvervet, bør man passe på den unikke danske demokratiske kultur, der i forvejen er under voldsomt pres.
Debat
Stefan Agger

21/10/21

Verdensmålene er liberale, selv når de misbrugesStefan Agger ser en række positive aspekter i FN’s verdensmål. Den rette tilgang er ikke at afvise dem totalt, men at arbejde videre med de gode takter og få udskilt alt det afledte nonsens, mener han.
Debat
Stefan Agger

11/9/21

Det vrimler med kreditorerFra Aarhus til Tanzania går folk rundt og taler om, at andre skylder dem noget, men mange af de moralske krav er misforståede. Vi står ikke i gæld til hinanden på den måde, som den aktuelle debat antyder, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

25/8/21

Udlændingepolitik skal handle om DanmarkUdviklingen i Afghanistan tyder på, at udlændinge vender tilbage som førende tema i dansk politik. Når det sker, skal debatten foregå ud fra, hvad der gjorde Danmark så godt, og hvordan landet kan bevares i velkendt udgave. Det skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

12/8/21

EU skal vælge sikkerhed frem for idépolitikHvis man vil opnå Danmarks og EU's sikkerhedspolitiske mål, skal man erkende grænsen for, hvor langt man kan trække de værdipolitiske konflikter med Østeuropa. Efter Brexit har EU militært set ikke råd til flere frafald, konstaterer Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

26/7/21

Atomkraft: Venstrefløjen lider af en logisk bristDe røde og grønne politikere frygter for klimakatastrofe, men samtidig afskriver de atomkraft som den oplagte løsning til at skaffe ren og sikker energi til verdens befolkning. Den politiske tankegang på venstrefløjen hænger ikke sammen, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

27/6/21

Den asketiske klimapolitik er dømt til at fejleDanskerne vil generelt ikke acceptere at sidde i dårligt lys og spise burgere uden bøffer. Men når ikke den klimavenlige farveprinter er vejen frem, hvad er så? Stefan Agger skriver om mål og midler i klimapolitik.
Debat
Stefan Agger

08/6/21

Dårlig forskning er et legitimt politisk emneDet er godt og rimeligt, at politikerne forholder sig til ideologisk skævvredet forskning, når det akademiske system ikke selv holder sig på sporet. Universiteterne er nødt til at erkende problemet, mener Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

25/5/21

Social retfærdighed er også en borgerlig sagDe borgerlige bør levere klare svar på spørgsmål om ulighed i samfundet. Det er en del af det moralske kompas for de fleste, og som sidegevinst vil det imødekomme kvindelige vælgere, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

17/5/21

Når skolen ligger under for velfærdsstatenDen herskende politiske opfattelse er, at undervisning handler om trivsel og velfærd på bekostning af dannelse. Det er selve synet på skolen som institution, der ligger til grund for mange af dens aktuelle problemer, skriver lærer Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

28/4/21

Min fagforening skal blande sig uden om asylpolitikSom gymnasielærer går Stefan Agger i rette med sin faglige formand. Lærernes foreninger fører en ideologisk kamp, der går langt ud over at varetage medlemmernes faglige interesser, skriver Agger.