Jeg drømmer om borgerlig samlingStefan Agger: Vi er alt for partipolitisk spredte i den danske borgerlighed, så lad os vove den utopiske tanke om at forene de gode kræfter.
Vi har et frihedsproblem i DanmarkStefan Agger: Sidste uge så vi flere eksempler på den foragt for friheden, der udspiller sig i nogle kredse af indvandrere og efterkommere. Det problem kalder på modspil i flere politiske spor.
Mørket sænker sig over Nye BorgerligeStefan Agger: Med valget af ny næstformand har Nye Borgerlige sat turbo på konspirationstænkningen. Ærgerligt for partiet og borgerligheden.
Der er brug for de ubehagelige klimaspørgsmålStefan Agger: Hvilke konsekvenser får det for samfundet, hvis Danmark bærer en stor byrde for klimaet, mens det globale problem kun bliver værre?
De unges problemer skyldes ikke “præstationskultur”Stefan Agger: Det er næppe frygten for at underpræstere i skolen, der får så mange unge mennesker til at mistrives. Det er snarere overbeskyttelse – og især smartphones.
Skolen er til for menneskets skyld, ikke for statensStefan Agger: Hvis vi skal tænke i borgerlige visioner for undervisning og uddannelse, så er det naturlige første skridt at anerkende skolens rette værd og formål. Den gode skole er først og fremmest et mål i sig selv, ikke et redskab for politiske og økonomiske interesser.
Assimilation er målet, og tørklædeforbud i skolen er første skridtStefan Agger har sat sig for at besvare to væsentlige og højst aktuelle spørgsmål: Hvad er egentlig integration, og er det en god idé at forbyde tørklæder i skolen? Aggers svar på det sidste er ja, og det handler grundlæggende om problemet ved at blive til et land med flere folk.
"Når systemet fejler i dén grad, må den øverste chef tage konsekvensen"Stefan Agger: Den hårde kritik fra Minkkommissionen bør føre til et opgør med ideen om politiske stjerner i både embedsværk og i regeringen, mens de ansvarlige embedsmænd må fjernes og eventuelt stilles til ansvar, ligesom Mette Frederiksen som den ansvarlige for systemet må træde tilbage.
De rene hænders politik skader vores eget forsvarStefan Agger: Det er både legitimt og hensigtsmæssigt at investere i de våben, som sikrer et stærkt og forsvarsdygtigt Vesten. Men det har pensionsselskaber med flere desværre haft svært ved at acceptere, så lad os andre hjælpe den vigtige erkendelse på vej.
Forsvarsforbeholdet er ikke en borgerlig mærkesagStefan Agger: Frygten for, at EU‘s forsvarssamarbejde bliver overnationalt, er urealistisk. Derimod har Danmark brug for allierede til både forsvar og våbenindkøb i en verden, hvor USA uundgåeligt bliver stadig mindre optaget af Europa, og det kan EU‘s forsvarssamarbejde levere.
Jeg savner den konstruktive fortælling om offentligt ansatteStefan Agger: Vi er mange i den offentlige sektor, hvis jobs bygger på et meningsfuldt kald, men det bliver for sjældent afspejlet i samfundsdebatten. Som borgerlige skal vi kunne tilbyde en mere opbyggelig historie om offentligt ansatte.
Eksamen er den flittige elevs festStefan Agger: Eksamen har fået et dårligt ry i den politiske debat om uddannelse, men modstanden er misforstået. Optimalt burde alle fag afsluttes med eksaminer, for de giver eleverne et forstærket fokus og i øvrigt de mest retfærdige karakterer.
Den positive maskulinisme er vejen fremStefan Agger: Maskulinitet er forbundet med en række positive værdier og ikke toksisk i sig selv. Køn betyder noget, men er ikke konstruktivt at bygge kollektive identiteter op på. Lad os se på at opbygge en åben og konstruktiv “maskulinisme”.
Hold fast i skolefagene frem for politisk missionStefan Agger: Når forskellige aktører står i kø for at gøre skolen til et politisk redskab, må vi andre stå imod. Skolen bygger grundlæggende på fag og faglighed, og det er der adskillige gode grunde til at værne om.
Vi skal pille fællesskabet ud af kløerne på venstrefløjenStefan Agger vil afmontere venstrefløjens trumfkort: Borgerlige skal slå fast, at fællesskab i Danmark handler om noget andet end velfærdsstaten, og så mange problemer som muligt skal i stedet løses af de frivillige fællesskaber.
Verdensmålene er liberale, selv når de misbrugesStefan Agger ser en række positive aspekter i FN’s verdensmål. Den rette tilgang er ikke at afvise dem totalt, men at arbejde videre med de gode takter og få udskilt alt det afledte nonsens, mener han.
Det vrimler med kreditorerFra Aarhus til Tanzania går folk rundt og taler om, at andre skylder dem noget, men mange af de moralske krav er misforståede. Vi står ikke i gæld til hinanden på den måde, som den aktuelle debat antyder, skriver Stefan Agger.
Udlændingepolitik skal handle om DanmarkUdviklingen i Afghanistan tyder på, at udlændinge vender tilbage som førende tema i dansk politik. Når det sker, skal debatten foregå ud fra, hvad der gjorde Danmark så godt, og hvordan landet kan bevares i velkendt udgave. Det skriver Stefan Agger.
EU skal vælge sikkerhed frem for idépolitikHvis man vil opnå Danmarks og EU's sikkerhedspolitiske mål, skal man erkende grænsen for, hvor langt man kan trække de værdipolitiske konflikter med Østeuropa. Efter Brexit har EU militært set ikke råd til flere frafald, konstaterer Stefan Agger.
Atomkraft: Venstrefløjen lider af en logisk bristDe røde og grønne politikere frygter for klimakatastrofe, men samtidig afskriver de atomkraft som den oplagte løsning til at skaffe ren og sikker energi til verdens befolkning. Den politiske tankegang på venstrefløjen hænger ikke sammen, skriver Stefan Agger.
Den asketiske klimapolitik er dømt til at fejleDanskerne vil generelt ikke acceptere at sidde i dårligt lys og spise burgere uden bøffer. Men når ikke den klimavenlige farveprinter er vejen frem, hvad er så? Stefan Agger skriver om mål og midler i klimapolitik.
Dårlig forskning er et legitimt politisk emneDet er godt og rimeligt, at politikerne forholder sig til ideologisk skævvredet forskning, når det akademiske system ikke selv holder sig på sporet. Universiteterne er nødt til at erkende problemet, mener Stefan Agger.
Social retfærdighed er også en borgerlig sagDe borgerlige bør levere klare svar på spørgsmål om ulighed i samfundet. Det er en del af det moralske kompas for de fleste, og som sidegevinst vil det imødekomme kvindelige vælgere, skriver Stefan Agger.
Når skolen ligger under for velfærdsstatenDen herskende politiske opfattelse er, at undervisning handler om trivsel og velfærd på bekostning af dannelse. Det er selve synet på skolen som institution, der ligger til grund for mange af dens aktuelle problemer, skriver lærer Stefan Agger.
Min fagforening skal blande sig uden om asylpolitikSom gymnasielærer går Stefan Agger i rette med sin faglige formand. Lærernes foreninger fører en ideologisk kamp, der går langt ud over at varetage medlemmernes faglige interesser, skriver Agger.