Debat
Stefan Agger

01/10/23

Jeg drømmer om borgerlig samlingStefan Agger: Vi er alt for partipolitisk spredte i den danske borgerlighed, så lad os vove den utopiske tanke om at forene de gode kræfter.
Debat
Stefan Agger

01/9/23

Underskud af børn: Sådan kan hele Danmark gå efter Lemvig-effektenStefan Agger fortæller om mulige grunde til, at borgerne i Lemvig stadig får børn nok til at reproducere sig selv, mens mange andre steder i Danmark og Vesten døjer med et underskud af nyfødte.
Analyse
Stefan Agger

28/5/23

John Locke afslørede hemmeligheden bag en vellykket stat - men Danmark lytter ikkeStefan Agger: Den danske stat lever ikke op til sin opgave om at sikre 'fred, tryghed og folkets almene vel', hverken i forhold til forsvar, ejendomsret eller natur.
Debat
Stefan Agger

17/4/23

Vi har et frihedsproblem i DanmarkStefan Agger: Sidste uge så vi flere eksempler på den foragt for friheden, der udspiller sig i nogle kredse af indvandrere og efterkommere. Det problem kalder på modspil i flere politiske spor.
Debat
Stefan Agger

15/3/23

Religionskritik og satire kan også gavne de muslimske børnStefan Agger: Samfundet har forskellige forventninger til børn alt efter deres etniske og religiøse baggrund. Fri adgang til satire kan være et første skridt til frigørelse.
Debat
Stefan Agger

09/2/23

Mørket sænker sig over Nye BorgerligeStefan Agger: Med valget af ny næstformand har Nye Borgerlige sat turbo på konspirationstænkningen. Ærgerligt for partiet og borgerligheden.
Debat
Stefan Agger

24/1/23

Uddannelse til de unge: Her er en borgerlig vej fremStefan Agger præsenterer et lille katalog af tanker om ungdomsuddannelse. Til fri benyttelse for borgerlige ordførere, der vil gøre det bedre end S og V.
Debat
Stefan Agger

04/1/23

Nytåret minder om potentialet for et bedre livStefan Agger er optimistisk: Årsskiftet er en oplagt anledning til at træde ind i eget liv og revurdere væsentlige livsvalg.
Debat
Stefan Agger

08/12/22

Derfor er alt for mange uforberedte på dette århundredes virkelighedStefan Agger: Verden er blevet et mere farligt og et mere uforudsigeligt sted, og i sådan en verden er man oftere nødt til at tage de allierede vi kan få, frem for dem vi kan drømme om.
Debat
Stefan Agger

14/11/22

Der er brug for de ubehagelige klimaspørgsmålStefan Agger: Hvilke konsekvenser får det for samfundet, hvis Danmark bærer en stor byrde for klimaet, mens det globale problem kun bliver værre?
Debat
Stefan Agger

24/10/22

De unges problemer skyldes ikke “præstationskultur”Stefan Agger: Det er næppe frygten for at underpræstere i skolen, der får så mange unge mennesker til at mistrives. Det er snarere overbeskyttelse – og især smartphones.
Debat
Stefan Agger

18/9/22

Skolen er til for menneskets skyld, ikke for statensStefan Agger: Hvis vi skal tænke i borgerlige visioner for undervisning og uddannelse, så er det naturlige første skridt at anerkende skolens rette værd og formål. Den gode skole er først og fremmest et mål i sig selv, ikke et redskab for politiske og økonomiske interesser.
Debat
Stefan Agger

26/8/22

Assimilation er målet, og tørklædeforbud i skolen er første skridtStefan Agger har sat sig for at besvare to væsentlige og højst aktuelle spørgsmål: Hvad er egentlig integration, og er det en god idé at forbyde tørklæder i skolen? Aggers svar på det sidste er ja, og det handler grundlæggende om problemet ved at blive til et land med flere folk.
Debat
Stefan Agger

30/6/22

"Når systemet fejler i dén grad, må den øverste chef tage konsekvensen"Stefan Agger: Den hårde kritik fra Minkkommissionen bør føre til et opgør med ideen om politiske stjerner i både embedsværk og i regeringen, mens de ansvarlige embedsmænd må fjernes og eventuelt stilles til ansvar, ligesom Mette Frederiksen som den ansvarlige for systemet må træde tilbage.
Debat
Stefan Agger

21/6/22

De rene hænders politik skader vores eget forsvarStefan Agger: Det er både legitimt og hensigtsmæssigt at investere i de våben, som sikrer et stærkt og forsvarsdygtigt Vesten. Men det har pensionsselskaber med flere desværre haft svært ved at acceptere, så lad os andre hjælpe den vigtige erkendelse på vej.
Debat
Stefan Agger

21/5/22

Forsvarsforbeholdet er ikke en borgerlig mærkesagStefan Agger: Frygten for, at EU‘s forsvarssamarbejde bliver overnationalt, er urealistisk. Derimod har Danmark brug for allierede til både forsvar og våbenindkøb i en verden, hvor USA uundgåeligt bliver stadig mindre optaget af Europa, og det kan EU‘s forsvarssamarbejde levere.
Debat
Stefan Agger

21/4/22

Jeg savner den konstruktive fortælling om offentligt ansatteStefan Agger: Vi er mange i den offentlige sektor, hvis jobs bygger på et meningsfuldt kald, men det bliver for sjældent afspejlet i samfundsdebatten. Som borgerlige skal vi kunne tilbyde en mere opbyggelig historie om offentligt ansatte.
Debat
Stefan Agger

21/3/22

Eksamen er den flittige elevs festStefan Agger: Eksamen har fået et dårligt ry i den politiske debat om uddannelse, men modstanden er misforstået. Optimalt burde alle fag afsluttes med eksaminer, for de giver eleverne et forstærket fokus og i øvrigt de mest retfærdige karakterer.
Debat
Stefan Agger

17/2/22

Den positive maskulinisme er vejen fremStefan Agger: Maskulinitet er forbundet med en række positive værdier og ikke toksisk i sig selv. Køn betyder noget, men er ikke konstruktivt at bygge kollektive identiteter op på. Lad os se på at opbygge en åben og konstruktiv “maskulinisme”.
Debat
Stefan Agger

18/1/22

Hold fast i skolefagene frem for politisk missionStefan Agger: Når forskellige aktører står i kø for at gøre skolen til et politisk redskab, må vi andre stå imod. Skolen bygger grundlæggende på fag og faglighed, og det er der adskillige gode grunde til at værne om.
Debat
Stefan Agger

29/11/21

Vi skal pille fællesskabet ud af kløerne på venstrefløjenStefan Agger vil afmontere venstrefløjens trumfkort: Borgerlige skal slå fast, at fællesskab i Danmark handler om noget andet end velfærdsstaten, og så mange problemer som muligt skal i stedet løses af de frivillige fællesskaber.
Debat
Stefan Agger

11/11/21

Minksagens polarisering må ikke forvandle politiske modstandere til fjenderStefan Agger: Uanset hvad man mener om nedlæggelsen af minkerhvervet, bør man passe på den unikke danske demokratiske kultur, der i forvejen er under voldsomt pres.
Debat
Stefan Agger

21/10/21

Verdensmålene er liberale, selv når de misbrugesStefan Agger ser en række positive aspekter i FN’s verdensmål. Den rette tilgang er ikke at afvise dem totalt, men at arbejde videre med de gode takter og få udskilt alt det afledte nonsens, mener han.
Debat
Stefan Agger

11/9/21

Det vrimler med kreditorerFra Aarhus til Tanzania går folk rundt og taler om, at andre skylder dem noget, men mange af de moralske krav er misforståede. Vi står ikke i gæld til hinanden på den måde, som den aktuelle debat antyder, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

25/8/21

Udlændingepolitik skal handle om DanmarkUdviklingen i Afghanistan tyder på, at udlændinge vender tilbage som førende tema i dansk politik. Når det sker, skal debatten foregå ud fra, hvad der gjorde Danmark så godt, og hvordan landet kan bevares i velkendt udgave. Det skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

12/8/21

EU skal vælge sikkerhed frem for idépolitikHvis man vil opnå Danmarks og EU's sikkerhedspolitiske mål, skal man erkende grænsen for, hvor langt man kan trække de værdipolitiske konflikter med Østeuropa. Efter Brexit har EU militært set ikke råd til flere frafald, konstaterer Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

26/7/21

Atomkraft: Venstrefløjen lider af en logisk bristDe røde og grønne politikere frygter for klimakatastrofe, men samtidig afskriver de atomkraft som den oplagte løsning til at skaffe ren og sikker energi til verdens befolkning. Den politiske tankegang på venstrefløjen hænger ikke sammen, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

27/6/21

Den asketiske klimapolitik er dømt til at fejleDanskerne vil generelt ikke acceptere at sidde i dårligt lys og spise burgere uden bøffer. Men når ikke den klimavenlige farveprinter er vejen frem, hvad er så? Stefan Agger skriver om mål og midler i klimapolitik.
Debat
Stefan Agger

08/6/21

Dårlig forskning er et legitimt politisk emneDet er godt og rimeligt, at politikerne forholder sig til ideologisk skævvredet forskning, når det akademiske system ikke selv holder sig på sporet. Universiteterne er nødt til at erkende problemet, mener Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

25/5/21

Social retfærdighed er også en borgerlig sagDe borgerlige bør levere klare svar på spørgsmål om ulighed i samfundet. Det er en del af det moralske kompas for de fleste, og som sidegevinst vil det imødekomme kvindelige vælgere, skriver Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

17/5/21

Når skolen ligger under for velfærdsstatenDen herskende politiske opfattelse er, at undervisning handler om trivsel og velfærd på bekostning af dannelse. Det er selve synet på skolen som institution, der ligger til grund for mange af dens aktuelle problemer, skriver lærer Stefan Agger.
Debat
Stefan Agger

28/4/21

Min fagforening skal blande sig uden om asylpolitikSom gymnasielærer går Stefan Agger i rette med sin faglige formand. Lærernes foreninger fører en ideologisk kamp, der går langt ud over at varetage medlemmernes faglige interesser, skriver Agger.