Redaktøren skriverBroderisme – sådan undergraver islamister de vestlige samfund

af Lars Kaaber

Dette er min personlige refleksion på baggrund af udgivelsen af den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers bog om Det Muslimske Broderskab i en dansk oversættelse. Hvis vi ikke får forsvarsværkerne på plads, ligger vores samfund åbne og sårbare, og kalifatet bliver vores fremtid.
Kommentar

21.06.24

Premium
Mette Frederiksen lefler for venstrefløjens neomarxistiske kønskrig

af Marianne Stidsen

Mette Frederiksens satte på Folkemødet sit nye 'sårbare' jeg i spil. Mette Frederiksen appellerede direkte til venstrefløjens 'frådende neomarxistisk kønskamp', som Marianne Stidsen kalder det.
Debat

20.06.24

Kommerciel, sexistisk kvindekamp

af Jon Eirik Lundberg

Proportionalitet er ikke en faktor i DR's sexisme-dokumentar. Det, vi ser, er performance. Det er content marketing. Det er branding og opmærksomhed. Det er karriere. Det er showbiz. Så hårdt er der nogen, der spiller i musikbranchen. Jon Eirik Lundberg er ikke imponeret over Tessa og de andre.
Debat

20.06.24

Tak for at måtte komme indenfor i Kontrasts virtuelle stue

af Morten Uhrskov

Morten Uhrskov er blevet en del af 'Modløberne' på Kontrast. Her skriver han en introduktion til sig selv, hvad han finder vigtigt og lidt om, hvad han vil bidrage med i sit virke som modløber på Kontrast.
ArtikelKommunal klynkekampagne

af Martin Ågerup

Danmarks Radio har de seneste dage bragt historier fra folkeskoler landet over om, hvor få penge de har. Nogle steder har man ikke råd til skolebøger. Andre steder må børn efter idræt bade i koldt vand. Martin Aagerup viser med tal, at det er klynk og kritiserer DR for at deltage i en koordineret kampagne som mikrofonholdere uden at lave deres egen research.
Anmeldelse

19.06.24

Premium
Ætsende tysk kulturkritik for fuld udblæsning

af Mikael Jalving

25 år efter sin oprindelige udgivelse kan Peter Sloterdijks ætsende forsvar for gamle bøger skrevet af døde, hvide mænd stadig forarge og inspirere. Den er især henvendt til alle os, der har svært ved at holde koncentrationen i mere end 10 minutter ad gangen.
Essay

18.06.24

Premium
Retfærdighed er de andre dyders horisont

af Mike Bruun-Lander

I en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede og forlener ham med den største titel, der er ham mulig. Her gælder det retfærdigheden.
EssayPremiumPolitisk og pastoralt nonsens i Radio4

af Søren Gosvig Olesen

Mod argumenter kan man intet stille op, når de bruges til at forhindre nogen i at tænke, skriver Søren Gosvig Olesen i sin artikelserie om det hellige og det sekulære. Her konkluderes det, at den vestlige verden er kommet så langt i sekulariseringen, at vi har glemt, hvorfor det sekulære demokrati i sin tid var værd at kæmpe for.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter
DebatKlimapolitik: En farlig overreaktion

af Søren Hansen

Der er næppe nogen særligt alvorlig klimakrise, men til gengæld har vi kastet os ud i tiltag, der let vil vise sig at være en farlig overreaktion. De er kostbare, næsten virkningsløse og i værste fald vil de medføre langt større tab og lidelser, end klimaet nogensinde kunne påføre os. Mon ikke det er tid til en dyb indånding?
Artikel

18.06.24

Premium
Folkemødet 2024: Douchebag-solbriller og fadøl

af Mitchel Oliver

Gæstgiverens udendørs gård mellem 22:00 og 23:00. Midt i Mordor. I Hobbes naturtilstand. I Darwinismens epicenter. Dørvagten lukkede indgangen og helvede brød løs. Øllene blev kastet. Direktører forsøgte at klatre over muren. Lobbyister stod og tremmeruskede i indgangsporten. Det var en regulær humanitær krise.
Artikel

17.06.24

Premium
EU bliver (endnu) mere protektionistisk

af Christian Bjørnskov

Kommissionsformand Von der Leyens argumenter for en EU-straftold på kinesiske biler er en blanding af økonomisk analfabetisme, blatant gammeldags protektionisme, og forsøg på at gøre unionsapparatet mere suverænt. Ingen af argumenterne burde accepteres af bare normalt begavede borgere, skiver professor Christian Bjørnskov.
Essay

17.06.24

Premium
Den aktivistiske udenrigspolitik skal væk

af Preben Bille Brahe

Danskerne har tabt alle krige gennem de seneste 800 år, skriver Preben Bille Brahe, som fører læseren frem til i dag. Fra fodnotepolitikken i 1980'erne er Danmark med Nato gået helt i den anden grøft. Preben Bille Brahe mener den aktivistiske udenrigspolitik har fået lov at løbe linen ud, at den skal helt væk. Verden bliver ikke bedre af, at vi skyder på den. Tværtimod. Hvis vi vil en bedre verden, så findes der andre og betydeligt bedre værktøjer, skriver han.
DebatBeløn kernefamilien økonomisk

af Nikita Nielsen

Nikita Nielsen fra Dansk Folkepartis Ungdom foreslår, at både børnepenge og børnebidrag skal udbetales til moderen fra graviditetens begyndelse for at styrke kernefamilien. Hun mener, det er vigtigt at fremme og støtte gifte forældre, hvor begge er biologiske forældre til barnet. Kernefamilien giver typisk de bedste betingelser for børns trivsel og personlige udvikling, skriver hun.
Debat

16.06.24

Premium
Krigen i Israel er værdikamp i sin reneste form

af Kristian Tørning

Meningsdannelsen i Danmark halter gevaldigt, når det kommer til krigen i Israel, fordi mediernes dækning er kendetegnet ved en falsk balance, der giver medieforbrugerne det indtryk, at man også kunne holde med palæstinenserne.
Essay

16.06.24

Premium
Danmark, Ukraine og Rusland

af Preben Bille Brahe

Danmark og Europa befinder sig i en ualmindelig farlig situation, som ikke er set tilsvarende i 85 år, skriver Preben Bille Brahe, som kritiserer Danmarks aktivistiske udenrigspolitik og synet på Putins som en ny Hitler. Er vi på vej til en ny hundredårshændelse?
Essay

16.06.24

Premium
En modig far tør tage svære beslutninger

af Mike Bruun-Lander

I en verden, hvor roller og forventninger konstant ændrer sig, er det vigtigt at forstå og værdsætte de dyder, der gør en far til et stærkt og positivt forbillede. Derfor udforsker Mike Bruun-Lander farrollen gennem de syv kardinaldyder: Her gælder det mod, som ikke må forveksles med frygtløshed, men beror på evnen til at overvinde den.
Redaktøren skriver

13.06.24

Premium
Er statsministeren knækket eller bare kynisk

af Lars Kaaber

Der er to mulige forklaringer på Mette Frederiksens afbud til valgaftenen og folkemødets åbning. Enten blev hun mentalt presset ud over kanten af en polaks voldelige adfærd, eller hun bruger episoden til at høste sympati og for en tid få kritikken af hende selv og hendes ledelse til at forstumme.
Kommentar

13.06.24

Premium
Når en stoiker går ind i politik

af Viviane Ellasofie Karlsen

Velfærdsstaten er en slags politisk missionærstilling; det kan aldrig gå helt galt, men i længden bliver det lidt uinspirerende. For jo mere man overlader til staten, jo mindre næstekærlighed og personligt ansvar føler man også. Viviane Nibe Karlsen forklarer, hvorfor hun går ind i politik.
Kommentar

12.06.24

Premium
Så blev Brygmann smidt i den feministiske kødhakkemaskine

af Marianne Stidsen

Denne uge blev det så det nationale underholdningsikon Martin Brygmanns tur til at blive sendt igennem den voldsfeministiske kødhakkemaskine i DR-programmet ”Sexisme i musikbranchen”. Så omfattende er den feministiske magtelites tyranniske greb om samfundet, at vi kvinder selv ryster lige så meget i kjoleskørterne for den som mændene gør, skriver Marianne Stidsen i dette blogindlæg.
Analyse

12.06.24

Premium
EP-valget: Nogle liberale refleksioner

af Otto Brøns-Petersen

Den foreløbige konklusion på EU-valget må være, at opbakningen til den centralistiske føderalisme er svækket, skriver analysechef hos CEPOS Otto Brøns-Petersen. Han skriver også, at valget i Danmark var provinsielt og gik uden om de væsentligste dagsordner.
Kommentar

12.06.24

Premium
Renhedstænkning blandt vestlige muslimer

af Thomas Hoffmann

Folketingspolitiker Ida Auken (S) skældes ud efter at have afvist en mandlig muslimsk gæst, som ikke ville give hende hånden. Hvem du giver hånd til er stadig i 2024 en varm kartoffel i Vesten takket være indvandringen og dens fromme venner. Thomas Hoffmann kaster lys over håndskyhedens rødder i Koranen og de talrige beretninger om Muhammed og hans lære.
Debat

12.06.24

Premium
Terror betaler sig

af Poul Højlund

Terrorangrebet begået af Hamas den 7. oktober sidste år er blevet belønnet. FN har besluttet af optage Palæstina, EU og den internationale presse har ensidigt valgt side til fordel for palæstinenserne, og senest har Sikkerhedsrådet vedtaget en resolution, der sikrer Hamas overlevelse. Men Israel kommer ikke til at give efter, skriver Poul Højlund, som fastslår, at om end håb ikke er en strategi – er håb nødvendigt i Mellemøsten.
Kommentar

12.06.24

Premium
Rektor Henrik Wegener har kørt Københavns Universitet i sænk 2

af Marianne Stidsen

I anledning af udløbet af Henrik Wegeners mildt sagt ikke imponerende rektorperiode sætter Marianne Stidsen Københavns Universitet under lup for at få kulegravet dels de interne, dels de eksterne problemer, især når det gælder Humaniora og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Dette er hendes anden artikel om universitetets afvikling.
Artikel

11.06.24

Er du mand, så bid det i dig

af Lars Kaaber

En ny undersøgelse afslører store forskelle i danskernes holdninger til psykisk vold i parforhold, afhængig af om volden er rettet mod mænd eller kvinder. Resultaterne viser, at når mænd er ofre for psykisk vold, er der færre, der mener, at mandlige ofre bør dele deres oplevelser med venner og familie eller anmelde volden til politiet.
Kommentar

11.06.24

Premium
Få slipper levende fra mødet med Danmarks Pædagogiske Universitet

af Thomas Aastrup Rømer

Kritikken af den teknokratiske læringspædagogik ender med at blive opslugt af det, den oprindelig var kritisk overfor. Thomas Aastrup Rømer giver os en førstehåndsberetning fra hvalens bug på Danmarks Pædagogiske Universitet i København, hvor alle tænker og lyder som et ekko af skolereformen anno 2013. Det er ikke et universitet værdigt.
Essay

11.06.24

Premium
Religionskritik til dig, der ikke ser andet end dit eget

af Søren Gosvig Olesen

Religionerne burde føre en tilbagetrukket, men ikke mindre virksom tilværelse, skriver Søren Gosvig Olesen i det femte afsnit af artikelserien om religion og det sekulære. Vi vil få flere og flere problemer, hvis alle fortsat manifesterer deres identitet op i hovedet på enhver anden.
Essay

11.06.24

Premium
En vis far ved, hvornår han skal handle

af Mike Bruun-Lander

Mike Bruun-Lander fortsætter sin artikelserie om de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden. Denne gang gælder det visdom, som ikke handler om, hvor mange bøger, du har læst, men om evnen til at anvende din livsforståelse på en gavnlig måde.
Debat

10.06.24

Premium
Mandens rolle er ikke at følge med moden, men at blive sig selv

af Nick Mogensen

Når jeg hører kvinder sige, at de ikke har brug for mænd, ved jeg, at de forstår meget lidt, skriver vor mand i Vestjylland, som foretrækker en lidt for bred røv frem for at halse efter en smuk kvinde. I må gerne rende rundt og bilde jer ind, at kønsrollerne er flydende. Men eksperimentet er slået fejl.
Redaktøren skriver

10.06.24

Premium
Lussing til EU’s magtcentrum

af Lars Kaaber

De selvskadende initiativer i EU’s klimapolitik vil i de kommende år blive droppet. Det bliver svaret fra EU's magtcentrum for at imødegå vælgernes drift mod højre. Det bør især Venstre tage bestik af og opgive støtten til en ensidig dansk CO2-afgift på landbruget.
Kommentar

10.06.24

Premium
Rektor Henrik Wegener har kørt Københavns Universitet i sænk

af Marianne Stidsen

Marianne Stidsen retter kritik mod rektor på sin tidligere arbejdsplads Henrik Wegener for at stå i spidsen for afviklingen af en læreanstalt. Universitetet står foran en kulegravning af interne trusler mod institutionens troværdighed, især når det gælder Humaniora og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. I den næste artikel tager Stidsen fat om de eksterne trusler.
Debat

10.06.24

Jeg bliver ikke franskmand

af Max Ulrich Klinker

Der er flere fællesnævnere end forskelle mellem europæiske folk. Og når det angår Skandinavien, er tilhørsforholdet endda så tæt, at vi altid finder sammen, når vi er langt væk hjemmefra. Til gengæld er vi ikke et og samme folk.
Debat

08.06.24

Premium
Bitcoin Satoshi Vision bryder myten

af Steffen Sølling

Hvis blockchain kan være effektiv og kan skalere, er vejen åben til et væld af anvendelsesmuligheder: Mere effektive og automatiserbare betalinger, mikrobetalinger, et fundament under eventuelle fremtidige Central Bank Digital Currencies, effektiviserende supply chain løsninger og meget mere. Den kryptovaluta er her nu. Den hedder Bitcoin Satoshi Vision
Hvor skal jøderne bo, hvis ikke i Israel?

af Mikael Jalving

Årets jødiske kulturfestival foregår i skyggen af en voksende sympati for ”Palæstina” og et prominent museums forbehold ved overhovedet at beskæftige sig med jødisk kultur. Jeg trodsede advarslen og besøgte festivalen i Krystalgade i København.
Podcast

08.06.24

Premium
Hvorfor løser politikere ikke problemer?

af Lars Kaaber

Lars Boje Mathiesen præsenterer et nyt politisk parti den 24. juni. I en podcast fra Kontrast taler Lars Kaaber med Lars Boje Mathiesen om politikernes højlydte forargelse over afsløringerne i ’Den Sorte Svane’ og om, hvorfor de lader som om, de er overraskede over den organiserede kriminalitet blandt indvandrere har infiltreret samfundet. Hvorfor har de ikke løst problemet?
Debat

08.06.24

20 DFU'ere i fælles opråb inden valgdagen i morgen

af Mitchel Oliver

Tre EU-ordninger du bør kende til, inden du sætter dit kryds til det forestående EP-valg: Diæter, limousinekørsel og milliardoverførsler til Erdogan
Essay

06.06.24

Premium
Hvad du skal vide om EP-valget, "højrebølgen" - og dem du skal stemme på

af David Gress

Hvad ved vi om vælgernes skiftende holdninger i EU-landene, hvor fører "højrebølgen" os hen, og hvem er den egentlig "farlig" for. Demokratiet? David Gress giver dig svar på det hele, ikke mindst balladen i Tyskland, så du er klar til EP-valget den 9. juni. Han hjælper dig også med, hvem du skal stemme på i Danmark.
Debat

06.06.24

Hvordan vil LA kæmpe for nærhedsprincippet?

af Marianne Wagner

LA’s kandidat Mads Strange har misforstået nærhedsprincippet, skriver Marianne Wagner. Princippet garanteret os ikke mod EU-love, som danskerne er imod. Tværtimod giver traktaten EU ret til at lovgive, blot Unionen selv vurderer, at det er den bedst til.
Debat

05.06.24

Premium
Det danske tillidssamfund undergraves udefra og indefra

af Helle Birk

Vi taler i disse dage og uger om alliancen mellem den kriminelle underverden og den friserede, juridiske oververden. Men vi var advaret, mener Helle Birk. Derfor genoptrykker vi hendes artikel om truslerne mod det danske tillidssamfund, som første gang blev bragt på Kontrast den 7. juli 2022. Teksten er kun blevet mere aktuel.
Debat

05.06.24

Premium
EU-modstanderne er blevet tilhængere - og tilhængerne er blevet skeptikere

af Thomas Aastrup Rømer

EU, der hverken er en republik, et kongedømme eller et demokrati, er ikke alene en trussel mod Danmark, men også mod Europa. Det har nogle borgerlige og det meste af venstrefløjen mistet sansen for, skriver Thomas Aastrup Rømer i en kortlægning af et nyt EU-politisk landskab.
Debat

05.06.24

Premium
Den sorte svane i det offentlige rum

af Jon Eirik Lundberg

TV 2's meget omtalte dokumentarfilm viser, hvilken magt civilsamfundet råder over, og hvad ytringsfriheden er værd, skriver Jon Eirik Lundberg. Når vi ser forbryderne udlevere sig selv på skærmen, ved vi, at de er færdige. Amira, den sorte svane, er måske ikke en engel, men hun har kvaliteter som en helgen.
Essay

05.06.24

Premium
Faderrollen og de syv kardinaldyder

af Mike Bruun-Lander

Grundlovsdag er også Fars Dag, og Mike Bruun-Lander fremhæver i en ny artikelserie de syv kardinaldyder, der gør en far til et positivt forbillede i en omskiftelig verden: visdom, mod, retfærdighed, mådehold samt de kristne tre; tro, håb og kærlighed. Dyderne rummer kvaliteter, som mange fædre godt kender, men har glemt på grund af tidernes ugunst og narcissisme. Artikelserien fokuserer på én dyd ad gangen. Først gælder det kærligheden.
Artikel

03.06.24

Premium
Dansk kvægdrift har reduceret sit aftryk på den globale opvarmning

af Finn Søholm

En CO2e afgift på kvægdrift vil være til stor skade for dansk landbrug og vil ikke bidrage til reduktion af ophobning af CO2 ækvivalenter i atmosfæren og slet ikke til at opnå klimaneutralitet i 2045. Det skriver maskiningeniør Finn Søholm i denne forklarende artikel om de biologiske processer. Afgiften vil gavne klimaet en smule de første 8-12 år, men derefter ingenting.
Debat

03.06.24

Premium
Told på Temu: Dumhed eller særinteresser?

af Christian Bjørnskov

Jeg og mine kolleger havde ikke ligefrem har regnet med, at den nyprotektionistiske bølge, der raser i de mere populistiske dele af amerikansk og europæisk politik, ville ramme Danmark. Helt særligt regnede vi ikke med, at Dansk Industri ville hoppe med på en så absurd analfabetisk idé. Det er skammeligt på flere plan. Sådan skriver professor Christian Bjørnskov i et skarpt angreb på DI, der foreslår mere told på varer fra Kina.
Kommentar

02.06.24

Automatisér Statens Kunstfond

af Jon Eirik Lundberg

Der er brug for en ny model for tildeling af støtte til dansk kunst. Statens Kunstfond støtter kun den kunst, der flugter med fondsmedlemmernes politiske sympatier og mobiliserer de rigtige meninger. Så hellere en robot, der ikke kender til nepotisme. Jon Eirik Lundberg er godt og grundigt træt af Statens Kunstklike.
Kommentar

02.06.24

Tag jer i agt for mennesker!

af Nick Mogensen

Jeg kender et menneske med psykopatiske træk. Jeg ser ham i øjnene hver morgen foran spejlet. Sådan åbner Nick Mogensen sin kommentar til TV 2's dokumentarserie "Den Sorte Svane" og slutter med et bibelsk råd i en ikke-bibelsk tid.
Kommentar

02.06.24

Premium
Javier Milei har fat i den lange ende

af Ryan Smith

Det klogeste er at gå ud fra, at politikerne stort set intet kan finde ud af og derfor skal holde sig til statens absolutte kerneområder, såsom politi, grænser, domstole, militær, den mest åbenlyse miljølovgivning og beskyttelse af individuelle rettigheder. Dvs. alle de ting, de hader at finde penge til. Ryan Smith finder inspiration hos den udskældte argentinske præsident Javier Milei.
Artikel

02.06.24

Premium
Jyske pædagoger går på arbejde. I hovedstaden lægger de sig syge

af Lars Kaaber

CEPOS udgav forleden en undersøgelse, der viste store forskelle mellem sygefraværet blandt pædagoger i de enkelte kommuner. Ser man nærmere på geografien træder en særlig jysk forskel frem. Blichers sang om den stærke og seje virker endnu på den jyske folkesjæl. Sjællænderne er blevet nogle skravl.
Dansk politik er en Ford T.

af Lars Kaaber

Magt korrumperer siges det. I Danmark gør magten alle til socialdemokrater. Det er det dilemma, som Alex Vanopslagh tager på sommerferie med efter afslutningen på den politiske sæson 23/24. Vil han have magt og blive en Ford T. som de andre, eller vil han vælge kulturkampen i forsøget på at byde socialdemokratismen trods?
Kulturarven sælges for at give penge til 'klimakampen'

af Mikael Jalving

Nordisk Ministerråd sats på 'klima' og grøn omstilling koster en unik samling af 100 års kunstnerportrætter. Den nordiske verden, som engang optog såvel kunstnere som forskere, for slet ikke at nævne den almindelige offentlighed, er presset ud af den politiske dagsorden, "Globale” mærkesager om noget med klima, Palæstina, hudfarver og trans dit og dat har overtaget pladsen.
Essay

29.05.24

Premium
Sekularister i alle partier, foren jer!

af Søren Gosvig Olesen

Man taler om religiøs beklædning, som om den kun er beklædning, skriver Søren Gosvig Olesen i det fjerde afsnit af hans artikelserie om sekularisme. Man taler udenom, selv hvis man er statsminister. Så undgår man konflikter nu og her, men på lidt længere sigt er ingen mere konfliktskabende end de konfliktsky eller de hyklere, der skynder sig at tale om noget andet.
Anmeldelse

29.05.24

Premium
Alarmerende kortlægning af indvandring og kriminalitet

af Mikael Jalving

Bogen bør være pligtlæsning i skoler, metroer, busser, tog og parlamenter over hele Europa. Snart vil Sverige ligesom Albanien og Afghanistan blive kendt som klanernes land, hvor voldelige storfamilier ernærer sig via kriminalitet og sociale ydelser fra den velvillige svenske stat.
Debat

29.05.24

TV 2’s folkefest er blevet til danskernes klagesang

af Tobias Jæger Pagh

Inden længe ruller bolden til årets EM-slutrunde i fodbold. Det har fået en lang række prominente aktører til at starte en klagesang mod TV 2, fordi de ikke vil forære deres produkt væk gratis til storskærmsarrangementer. Tobias Jæger Pagh, som er politisk formand i Liberal Alliances Ungdom, mener, det er malplaceret, når blandt andet politikere vil føre en hetz mod TV 2 og deres mulighed for at drive forretning.