Redaktøren skriverMartin Henriksen får i dag et parti, men har ikke noget at have det iNye Borgerlige som politisk projekt skal defineres på en ny måde og sætte sig nye mål, hvis Martin Henriksen skal lykkes med at trække partiet i Folketinget efter næste folketingsvalg. Der er ingen plads til at genoplive det gamle.
Kommentar

16.04.24

Selvhad ødelægger os, men modernismen er bedre end sit rygteStøvring og Kluge springer over, hvor gærdet er lavest i deres nye bog om det moderne forfald, mener Freddy Hagen, der debuterer som modløber. Ironisk nok sidder mange borgerlige i kulturradikale møbler og læser bøger om det moderne forfald. Modernismen er mere kompliceret, end dens konservative kritikere hævder, fremfører Hagen, som dog længes efter kunst, der kan give åndelig og folkelig styrke.
Debat

16.04.24

Premium
Er Weekendavisen blevet woke?Mange medier udsætter fortidens kulturprodukter for, hvad de kalder et ”tidsåndsblik”, dvs. en politisk korrekt fordømmelse på nutidige præmisser. Det kommer der kun forudsigelige artikler og analyser ud af, mener Anne-Marie Vestergaard, som griber fat i Weekendavisens nylige udlægning af to populære spillefilm fra henholdsvis 2003 og 1999.
Kommentar

15.04.24

Socialisterne har taget ordet fra os andreSkiftende socialister har i snart 40 år amputeret samfundsdebatten og sørget for, at den ikke er beslutningsdygtig med hensyn til den fortsatte indvandring og udskiftning af befolkningen, skriver Kristian Tørning. Dermed har de plantet en demografisk bombe under fædrelandet.
EssayPremiumReligionens traktor pløjer lystigt gennem Ruslands furerLenin og Stalin vidste det længe før os. Det, folket skal dyrke, er hverken traktorer eller tandhjul. Det er heller ikke femårsplaner. Det er: Lederen selv. Søren Gosvig Olesen fortsætter sin artikelserie om den religiøse magt før og nu ved at minde om, at Lenin og Stalin indså, at folket har brug for at tro på noget hinsides teknik og rationalitet.
Debat

15.04.24

Venstrefløjens kulturelle selvhad er på fremmarch i VestenAlle vestlige lande er den radikale venstrefløj begyndt at dyrke et kulturelt selvhad, som nu også sniger sig ind i historieundervisningen. Men de vestlige lande har ingenting at skamme sig over. Tværtimod. Det skriver Mads Strange - kandidat til EU-parlamentet for LA - i forbindelse med EU-parlamentets seneste vedtagelse af en resolution om historieundervisningen i EU-landene.
Debat

15.04.24

Arvesynd på danskVestens nyttige idioter, herunder TV 2, arbejder frivilligt på at skabe en legitimitet, Hamas-militsen mangler, skriver Jon Eirik Lundberg. Krigen mellem Israel og Hamas gør europæerne til forbrydere. Igen. Er motivet mon at knuse Israel?
KommentarPremiumRevolution i nedknappet skjorte og høje hæleEngang foregik revolutioner med bomber og artilleri i gaderne – nu anvendes andre, mere snedige midler, skriver Marianne Stidsen, der undrer sig over, hvorfor almindelige mennesker med borgerligt temperament er så dårlige til at læse fjenden. Og til at konfrontere dens ledere fra en lille skare af performativitetsbevidste prinsesse-partisaner.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter
DebatDen nye ligestilling åbner en ladeport for kyniske spekulanterDer er kommet fokus på mænds ligestilling, og det giver nye muligheder for identitetspolitiske aktører. Til at fremme egne sager – og økonomisk gevinst. Ligestillingen risikerer at blive til det vilde Vesten på medborgeres bekostning – og på skatteydernes regning. Mænds ligestilling strider mod den politiske dagsorden, skriver Daniel Holst Pinderup, eftersom feministernes forståelse af mænd, drenge og maskulinitet er stærkt begrænset.
Essay

10.04.24

Premium
Det tyske forfatningsværn er på vej til at blive et nyt GestapoDet nuværende Tyskland har overtaget DDR-regimets ”antifascistiske” grundprincip, som efterhånden har fortrængt Forbundsrepublikkens oprindelige, antitotalitære og dermed demokratiske grundprincip, skriver David Gress i dette essay. DDR’s ”antifascisme” var ikke demokratisk i andet end ord, men i virkeligheden en totalitær mobilisering af undersåtter. Tyskland er ulykkeligvis på vej i samme retning.
Kommentar

10.04.24

Kulturminister misbruger borgerlige menneskers tid, penge og tålmodighedDet handler ikke længere om at please en lille flok anstrengende wokeaktivister. Nu er det groteske flueknepperi flyttet helt ind i lovgivningen. Det stiller blandt meget andet spørgsmålet, om Moderaterne vil være et borgerligt parti eller minoriteternes parti?
AnmeldelsePrægtigt forsvar for skønhed, kristendom og hjemlandDanmarks bedste maler og landets bedste essayist udgiver opbyggelig bog sammen om kunst og kultur i en progressiv krisetid. De mere end 50 malerier flettes ind i teksten, og resultatet er et en forbilledlig formidling af malerkunst, der måske ved første blik ligner harmoni og tradition, men ret hurtigt viser sig at indeholde såvel kulturkritik som almenmenneskelige dybder.
Artikel

09.04.24

Premium
Aktivitetsmuligheder for markedsanarkister og minarkisterNedenfor er en række aktivitetsforslag for mennesker, der, som jeg, mener, at staten er alt for stor. Der er både noget for dem, som er interesserede i at forstå liberalistiske ideer bedre og for folk, som vil involvere sig i praktisk handling for at få et friere samfund.
Kommentar

09.04.24

Premium
Den russiske religion og litteratur lagde grunden til revolutionen i 1917Revolutionen æder sine børn, siger man. Men revolutionen dræber også sine fædre. I den russiske revolutions tilfælde betyder det, at den ulykkeligvis fik de forkerte vindere, skriver Søren Gosvig Olesen i en analyse af, hvad der virkelig motiverede begivenhederne i 1917. De dybder, vi finder her, er derfor heller ikke psykologiske. De er metafysiske og i sidste ende religiøse.
Podcast

09.04.24

Tidsånden er bødlen, historien er offeretI denne bogaktuelle podcast fortæller kunstmaler Thomas Kluge og forfatter Kasper Støvring til debatredaktør på Kontrast Mikael Jalving om deres nye bog "Det moderne er fortid". Bogen handler om, hvorfor moderne kunst ikke siger moderne mennesker noget som helst, og hvad vi har brug for at besinde os på i en progressiv krisetid, som har bildt mange ind, at vi hverken behøver nogen tro eller noget hjem - og at skønheden er dårlig smag.
Debat

09.04.24

Samtykkeloven kræver sit første dødsofferI sin seneste bog "Med lov skal land nedbrydes" beskrev Marianne Stidsen 10 konkrete samtykkesager, hvor drenge og mænd blev dømt for voldtægt uden substantielle beviser. I en række artikler vil Marianne Stidsen i den kommende tid fortælle om nye sager, hvor drenge og mænd er blevet sigtet og anklaget og i nogle tilfælde dømt for voldtægt på et yderst diskutabelt grundlag – med store konsekvenser for dem og deres familier. Dette er den første.
Debat

08.04.24

Stol aldrig på hippier, styrelser og tilfældige flertalHvis man ønsker at indføre kvindelig værnepligt, må danskerne kræve grundloven ændret, for ellers kan et tilfældigt folketingsflertal til enhver tid inddrage vores frihed, skriver Marianne Wagner, som trækker tråde til Treårskrigen og et populært tegneseriealbum. Danmarks forsvar står og falder ikke med indførelsen af kvindelig værnepligt. Det gør derimod borgernes frihed, som værnepligten er et indgreb i.
Kommentar

08.04.24

Premium
Gensyn med en borgerlig antihelt i et levende KøbenhavnRomangenren unddrager sig ideologier, det er hele dens væsen, skriver Anne-Marie Vestergaard, som har HF-kursister til eksamen. Her fremdrager hun en roman, som vor tids emsige kommissærer må hade med henvisning til, at hovedpersonen tillader sig at kæmpe for familien og det almindelige liv.
Debat

08.04.24

Nordiske kunstnere er blevet en brigade i Hamas' charmeoffensivMusikscenen er blevet mobiliseret til fordel for Hamas på nul komme fem, skriver Jon Eirik Lundberg, der beretter om, hvordan 700 danske og norske aktivister blev til 4.000. Det svarer i militærsprog til en hel brigade i kampen mod Israel.
Debat

04.04.24

Aprilsnar året rundtIdentitetspolitikkens konsekvenser vil kunne mærkes i alle dele af samfundet, skriver Nick Mogensen. Til en start opdager vi det ikke, fordi en stor del af samfundets infrastruktur stadig er delvist meritokratisk. Men efterhånden vil vi forstå, hvor galt det står til. Måske vil piloten i det næste fly, du sætter dig ind, være udvalgt på baggrund af sin hudfarve. Hvordan vil du have det med det?
Artikel

03.04.24

Er landmanden bare skyldig, indtil det modsatte er bevistEt billede af en gyllevogn på en våd mark fik i går professor Stiig Markager til at forudse, at gylle fra markerne i år vil løbe direkte ud i åer og fjorde og føre til yderligere iltsvind, ikke bare til sommer, men mange år frem. Men er det noget professoren ved, eller er det bare almindelig mistænkeliggørelse af landmændene uden videnskabeligt belæg?
Kommentar

03.04.24

Premium
Nu gælder det om at forstå den religiøse magtVesten forstod ikke den iranske revolution i 1979, og venstrefløjen har stadig ikke forstået den religiøse magt, men støtter i stedet religiøs formørkelse med deres snak om mangfoldighed, skriver Søren Gosvig Olesen. Vi kan ikke regne med, at enhver historisk udvikling går i retning af sekularisme og demokrati.
Debat

02.04.24

705 medlemmer – kun 5 er 30 år eller yngreDen konservative unge kandidat Maria Pryds skriver om, at alt for få unge er engageret i EU-politik og alt for få yngre kandidater bliver valgt til EU-parlamentet, selvom om EU lovgiver for alle og på den lange bane sætter rammerne for det samfund, unge skal blive ældre i.
Debat

02.04.24

Craig Steven Wright er Satoshi Nakamoto - Sandt eller falsk?I kryptovalutaens Bitcoins forunderlige verden består mystikken om Satoshi Nakamoto som systemets opfinder. Australieren Craig Steven Wright hævder at være hjernen bag Bitcoin. Det afviste en engelsk domstol i marts, men diskussionen kører videre, og vores klummeskriver Steffen Sølling mener dommeren tager fejl.
Kommentar

02.04.24

Hvad blev der af mænd, som ikke er radikale?Moderne mennesker står famlende overfor deres eget køn og andres rimelige forventninger, skriver Viviane Nibe Karlsen, som blankt erkender, at hun ikke kan hitte rundt i den mandetype, der tror, man redder verden ved at køre elbil, flage for Ukraine og skifte frikadellerne ud med bænkebidere.
Debat

26.03.24

Samtykkeloven er en feministisk ommerVoldtægt er det mest afskyelige, der findes, men netop derfor må man have retsprincipper, og ikke feministiske hovsa-love, som forvansker virkeligheden og reelt prisgiver den anklagede. Mike Bruun-Lander gennemgår samtykkelovens "principper" og håber, den vil blive revideret, hvis et flertal på Christiansborg en skønne dag kommer til fornuft.
Kommentar

26.03.24

Premium
Dobbelt-op på misbrug af offentlige midler hos DR og TV 2Det går helt efter planen i Mediedanmark. Strategien er præcis den samme som Det Muslimske Broderskabs – eller nationalsocialismens: Brug de eksisterende borgerligt-demokratiske institutioner til at erobre magten.
Debat

26.03.24

Politisk loyalitet er et tabu i kunstverdenenEr det kunstens rolle at føje sig efter tidens politiske krav – eller at gøre sig fri af dem? Det er spørgsmålet, som ingen længere vil svare på, skriver Jon Eirik Lundberg i en advarsel mod kunst, der automatisk underlægger sig kravene om inklusion, diversitet og klimabevidsthed, og institutioner, der pr. refleks afstår fra at samarbejde med ”kontroversielle” personer.
Debat

26.03.24

Socialisterne og pressen hjælper terrorister i DanmarkNår socialisterne importerer vælgere fra Mellemøsten og Afrika, følger der terrorister med. Imens sørger pressen for, at socialisterne ikke skal forklare sig, skriver Kristian Tørning i anledning af PET's nyeste trusselvurdering. Hvor mange potentielle terrorister har socialisterne i sinde at lukke ind i Danmark?
Kommentar

26.03.24

Hvad vi kan lære af Elvis og Johnny Cash i RandersNick Mogensen besøger Memphis Mansion i Randers og drages af fortidens musik. Den er mere aktuel, end man skulle tro, og undervejs lærer vi, at det gode liv ligger i at opsøge det, der er større end én selv – ikke i at følge flokken.
Kommentar

26.03.24

Ih, hvor er det kommunalt i KøgeHelle Birk ser tilbage på skandalesagen om Borup Skole, som allerede synes glemt i mediestrømmen. For at forstå, hvad der egentlig foregår i folkeskolen og i det kommunale selvstyre. Det er lettere sagt end gjort. Tilbage står en flom af anerkendende girafsprog, ordskvalder og manglende dømmekraft.
Debat

25.03.24

Premium
Sådan afskaffede Socialdemokratiet sig selvSocialdemokraternes adgang til magten er betinget af, at de efterligner Anders Fogh Rasmussen og omfavner konkurrencestaten. Med afsæt i en aktuel miniserie om Helle Thorning-Schmidt gennemgår Thomas Aastrup Rømer partiets forfaldshistorie.
DF’s 2030plan. En rød sjæl med blå kappeEt sjældent syn i dansk politik – Dansk Folkeparti har fremlagt en økonomisk politik. En 2030-plan er dukket på partiets hjemmeside og omtales i medierne. Er DF endelig blevet blåt, eller bæres arven fra røde Thulesen Dahl videre? Lars Kaaber, Kontrasts chefredaktør udsætter planen for den borgerlige lakmusprøve.
Artikel

24.03.24

Premium
Tyskland på vej mod sindelagsstatenDe tyske partier, kirker, virksomheder, medier og kulturfolk arbejder alle for regeringen. Alle vil redde sig over på den rigtige side af den økonomiske kridtstreg. Anklagen kommer fra en tysker. Mikael Jalving har interviewet Nicolaus Fest fra det tyske borgerlige oppositionsparti AfD. Nicolaus Fest retter også skytset mod sit eget parti, Alternative für Deutschland.
Anmeldelse

24.03.24

Premium
De rige, heldige familier tager alting for givetDavid Gress anmelder Rob Hendersons nye bog 'Troubled', som hudfletter den progressive amerikanske overklasse, som hylder idealer, den ikke selv lever efter, men kun snakker om. Den samme dynamik gør sig gældende her i landet. De velstående siger ét, men gør noget andet. "Endnu en brik til den efterhånden omfattende mosaik over Vestens undergang", som Gress skriver.
Debat

24.03.24

Premium
Dansk statsstøtte til kampen mod IsraelHvorfor bliver vi ved med at give statsstøtte til dem, der kæmper for at fjerne Israel fra landkortet? De hævder et arbejde for menneskerettighederne, men i praksis arbejder de imod Israel. Tre store og respekterede danske statsstøttede NGO’ere går sammen med det palæstinensiske al-Haq, som også får dansk støtte, og anlægger sag mod den danske stat for våbeneksport til Israel.
Borgerlige partiledere i sandkassenDe borgerlige partiledere har kastet sig ud i pinligt skænderi på sandkasseniveau om at ændre kvindernes værneret til værnepligt. Det er mangel på overblik og mangel på forståelse af proportionerne i den genopretning, som forsvaret står overfor.
Podcast

19.03.24

Premium
Klima er ikke nok til at fylde den konservative paletFormanden for KU - Konservativ Ungdom - Christian Holst Vigilius fortæller i dette interview, hvad han håber på og forventer af Det Konservative Folkeparti og dets nye leder Mona Juul. Et mere værdibaseret parti, som rammer hele fladen af borgerlighed frem for enkelte mærkesager.
Debat

19.03.24

Hvad skal vi med mænd?Signe Wolff Ravneberg ser tilbage på Kvindernes Internationale Kampdag, der igen i år udartede til noget med, at det er synd for kvinder, at de skal trækkes med mænd. Simone de Beauvoir bliver vendt på vrangen – nu defineres manden som negativet af kvinden. Det er alt sammen meget moderne.
Debat

19.03.24

Den socialistiske forurening rammer vidt, bredt og vilkårligtDanske borgere er udsat for socialistisk forurening, som rammer nærmest alt, f.eks. madplaner, forsvaret og din pensionsopsparing. Du har ingen rettigheder, der beskytter dig. Spam-mail, skjult markedsføring og bly i bagemel er der heldigvis strenge regler for, men den socialistiske forurening er fuldt lovlig.
Debat

19.03.24

Flere statuer af kvinder påvirker ikke kønsbalancen i samfundetDer er noget ironisk over ideen om at tage midler fra driftige mennesker for at støbe figurer, der skal inspirere folk til at blive produktive. Kulturministerens plan om at bruge 50 mio. kr. til nye skulpturer i bybilledet er en regulær kortslutning.
Kommentar

13.03.24

Premium
Den civiliserede retsstat er et bolværk mod klaner og gruppetænkningDrabet på den 13-årige pige i Hjallerup har rystet alle. De fleste medier har da også omtanke nok til at være afventende, før de trykker på lynch-knappen skriver Marianne Stidsen.
Vi har brug for at vide, hvem morderen erAlle i Hjallerup ved, hvem morderen er. De kender hans navn, hans etnicitet og hans baggrund. Men medierne fortæller ikke os andre, hvem morderen er. Det er forkert. For i vores nationale fællesskab har vi samme behov for at deltage i forfærdelsen, sorgen og samtalen om forbrydelsen som danskerne i Hjallerup.
Debat

13.03.24

Premium
Krigen om Israels grænserFor første gang skal lovligheden af Israels besatte områder prøves ved en international domstol. Alle hidtidige udsagn om ulovlig besættelse og tilsvarende bosættelser har alene være meninger og tolkninger af Folkeretten, aldrig en domstolsafgørelse. Poul Højlund gennemgår sagen og ser nærmere på grænsedragning og våbenstilstandslinjer.
Debat

13.03.24

Kaabers påstande om CEPOS er grebet ud af luftenAnalysechef på CEPOS, Otto Brøns-Petersen mener, at Kontrasts kritik af CEPOS for at bakke op om klimaafgifter på landmændenes køer er 'Beskyldningerne er grebet ud af luften'. Vi har modtaget svar fra CEPOS, og bringer det selvfølgelig, for vores kritik skal kunne siges imod. Kommentarsporet er åbent.
Venstrefløjens ulidelige intoleranceDet kunne hun have sagt sig selv. Mette Frederiksen blev buet ud fra venstrefløjens møde med beskyldning om at være ’folkemorder’. Det foregik i fredags hos Kvinfo. Helt efter bogen og ganske forudsigeligt. Intolerancen og attraktionen til vold er et kendetegn ved venstrefløjen.
Debat

12.03.24

Sådan blev den moderne feminisme til skadefrydMan kan godt skide på mænd, men på et tidspunkt får det alvorlige konsekvenser for hele samfundets skrøbelige struktur. Det nytter ikke, hvis ét køn bliver vinderen, der tager det hele. For den sejr bliver meget kortfristet.
CEPOS’ andel i det kollektive tab af fornuftJeg forstår ikke CEPOS. Den liberale tænketank CEPOS omfavner ideen om at afgiftsbelægge landbruget med en CO2-afgift uanset produktionstab eller om det gavner klimaet. Et CEPOS, der er mindre regnearks-fikseret og mere værdi-orienteret, har vi stadig til gode at opleve.
Debat

07.03.24

Frihandel forklaret på 10 minutterProfessor Christian Bjørnskov anbefaler en kort 10 minutters video med den konservative Daniel Hannan, som forklarer fordelene for menneskeheden ved frihandel. "Del den gerne med gymnasieelever og mange andre, der risikerer at lære vrøvl", skriver Christian Bjørnskov i sin anbefaling.
Podcast

06.03.24

Premium
Hvad vil Martin Henriksen med Nye Borgerlige?Martin Henriksen vil gerne være formand for Nye Borgerlige. Det parti, Pernille Vermund stiftede i 2015, men nu har skiftet ud med Liberal Alliance. Den 16. april holder Nye Borgerlige årsmøde, hvor partiets fremtid bliver afgjort. Skal det dø, som Pernille Vermund ønsker, eller skal det leve videre under Martin Henriksens lederskab? Hør interviewet her.
Essay

06.03.24

Premium
Til fremme af robuste gentlemenEn 400-årig gammel og støvet opdragelsesmanual kan hjælpe os på vej mod det gode liv, måske endda gøre drengebørn til voksne mænd med en sund fysik og en solid, moralsk karakter. Forsømmeligheden med hensyn til opdragelse begås som regel af dem, der tilsyneladende elsker børnene mest.
Debat

03.03.24

Uden Gud, Konge og Fædreland hænger Danmark ikke sammenREDAKTØREN SKRIVER: Beskeden om Søren Papes alt for tidlige død, som ramte os i går, fik mig til at fundere over, hvilken overvældende opgave han tog på sig for snart ti år siden, da han i 2014 blev kåret som ny formand for Det Konservative Folkeparti og året efter valgt til Folketinget. Den syvende politiske leder af partiet siden Poul Schlüter i 1993 - i erkendelse af sit eget ansvar i Tamilsagen - smed tøjlerne. Han skulle gøre Det Konservative Folkeparti til et konservativt parti.

Kick-start det borgerlige Danmark til INTRO-PRIS

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 948 kr.

99 kr./md. 79 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

3 mdr.: 297 kr. 199 kr.

Efter 3 mdr.: 99 kr./md.

Månedlig betaling

99 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden